Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει επιλέξει να βαδίσει στον δικό του διακριτό και αυτόνομο δρόμο, ώστε με τις πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωή της χώρας» τονίζεται στην απόφαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, η οποία απορρίπτει κατηγορηματικά την συμμετοχή «σε "μέτωπα", που όψιμα οι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. διαγκωνίζονται για να συγκροτήσουν».

«Παράλληλα, εξακολουθούμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για μείζονα θέματα που απαιτούν εθνική συνεννόηση. Γιατί η εθνική συνεννόηση δεν πρέπει να συγχέεται με τις επιλογές για κυβερνητικές συνεργασίες», υπογραμμίζει το Πολιτικό Συμβούλιο του νέου κόμματος και προσθέτει ότι «η συνταγματική αναθεώρηση, η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, η ενίσχυση των θεσμών, η θωράκιση του κράτους δικαίου, πρέπει τώρα με θεσμικές διαδικασίες να ικανοποιηθούν».

Για την τουρκική επιθετικότητα και την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, υπογραμμίζεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει, ούτε στρατηγική, αλλά πολύ περισσότερο, ούτε καν την αναγκαία σοβαρότητα και ενιαία φωνή στην αντιμετώπιση της επικίνδυνης αυτής κατάστασης» επιρρίπτοντας την ευθύνη στο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «καθώς, μεταξύ άλλων, ανέχεται, καλύπτει τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειες του υπουργού Εθνικής Άμυνας».

Τέλος, για την κατάσταση στη Συρία, σημειώνεται ότι «επιβάλλεται η έρευνα από τον ΟΗΕ για την χρήση χημικών και για τα εγκλήματα πολέμου που συντελούνται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή