«Οχι» του Εφετείου στην έκδοση της Εφίμοβα στη Μάλτα

«Οχι» του Εφετείου στην έκδοση της Εφίμοβα στη Μάλτα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, αποφάσισε κατά της έκδοσης της Ρωσίδας πληροφοριοδότριας Μαρίας Εφίμοβα στη Μάλτα και ζήτησε άρση της κράτησής της.

Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν είτε να ζητηθούν περισσότερες διευκρινίσεις από τις δικαστικές αρχές της Μάλτας σχετικά με τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδώσει, ή να αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών κατά της έκδοσης της 36χρονης Ρωσίδας στη Μάλτα. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα εντάλματα αφορούσαν αδικήματα ήσσονος σημασίας.

Η πληροφοριοδότρια Μαρία Εφίμοβα κρατούνταν αρχικά στις φυλακές του Ελεώνα Θηβών, καθώς βρίσκονταν σε εκκρεμότητα δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψής της από τη Μάλτα. Η ίδια είχε μιλήσει στην «Κ» για την περιπέτειά της.

Η Εφίμοβα υπήρξε πηγή πληροφοριών της Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία έχασε τη ζωή της τον Οκτώβριο του 2017, όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητο της. Η Γκαλιζία είχε αποκαλύψει ότι η τράπεζα Pilatus Bank φέρεται να διευκόλυνε τις ύποπτες συναλλαγές της Ergant Inc., μιας παναμαϊκής επιχείρησης που ανήκε στη σύζυγο του πρωθυπουργού της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή