Γιουρόπα Λιγκ: Ποδοσφαιρική πανδαισία ξανά

Γιουρόπα Λιγκ: Ποδοσφαιρική πανδαισία ξανά

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαρσέιγ, Αρσεναλ, Ζάλτσμπουργκ και Ατλέτικο Μαδρίτης θα μπουν σήμερα στην κληρωτίδα των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τους χθεσινούς προημιτελικούς-θρίλερ που ολοκλήρωσαν ένα τριήμερο ποδοσφαιρικής πανδαισίας.

Το ονειρικό ξεκίνημα, σε εφιάλτη κατάφερε να μετατρέψει η Λειψία, η οποία μόλις στο 70ό δευτερόλεπτο πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μπρούμα, υποχρεώνοντας τη Μαρσέιγ να σημειώσει τρία γκολ για να προκριθεί. Αυτό μάλλον ήταν και το λάθος των Γερμανών, αφού οι Γάλλοι με τη σέντρα… αφηνίασαν. Ισοφάρισαν στο 6΄ με αυτογκόλ του Ιλσάνκερ (με βοήθεια Μήτρογλου), προηγήθηκαν στο 9΄ με τον Σαρ και στο 38΄ ο Τοβέν έδωσε στην ομάδα του σκορ πρόκρισης! Τίποτα, όμως, δεν είχε τελειώσει, αφού ο Ογκουστίν στο 56΄ έγραψε ξανά το όνομα της Λειψίας στο εισιτήριο των ημιτελικών. Αλλά επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ο Παγιέ ήρθε να δώσει μυθικές διαστάσεις σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με τρομερό γκολ στο 60΄ για το 4-2! Το κερασάκι ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Σακάι να σκοράρει σε κενό τέρμα το 5-2, αφού ο Γκουλάσκι είχε προωθηθεί για το κόρνερ!

ΜΑΡΣΕΪΓ: Πελέ, Σακάι, Καμαρά, Γκουστάβο, Αμαβί, Λόπεζ, Σανσόν, Σαρ (28΄ Ραμί), Παγιέ (83΄ Ανγκουίσα), Τοβέν (63΄ Οκάμπος), Μήτρογλου.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσκι, Ιλσάνκερ, Κονατέ, Οπαμεκανό (66΄ Μπερνάρντο), Κλόστερμαν, Καμπλ, Ντέμε (54΄ Φόρσμπεργκ), Κεϊτά, Μπρούμα, Σάμπιτζερ (61΄ Πούλσεν), Ογκουστίν.

Η Αρσεναλ πήγε στη Μόσχα έχοντας τάσεις… αυτοκτονίας και στο 50΄ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 από τα γκολ των Τσάλοφ στο 39΄ και Ναμπάμπκιν. Το πλεονέκτημα από το 4-1 του πρώτου αγώνα είχε σχεδόν κάνει… φτερά, με τους Ρώσους να έχουν μπροστά τους 40 λεπτά για να πετύχουν το γκολ της πρόκρισης. Τελικά, όμως, η χαρά τους έμεινε μισή, αφού ο Γουέλμπεκ στο 75΄ σημείωσε το τελικό 2-1 και ο Ράμσι ισοφάρισε στις καθυστερήσεις σε 2-2.

ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Αλ. Μπερεζούτσκι, Ιγκνιασέβιτς, Ναμπάμπκιν, Γκολόβιν, Μπίστροβιτς (71΄ Νάτσο), Ντζαγκόεφ (38΄ Βιτίνιο), Κουτσάεφ, Τσάλοφ (79΄ Μιλανόφ), Μούσα.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσι, Ελνενί, Γουίλσιρ (69΄ Τσάμπερς), Γουέλμπεκ, Οζίλ, Λακαζέτ (76΄ Ιβόμπι).

Το 4-2 του πρώτου αγώνα άφηνε λίγες πιθανότητες στη Ζάλτσμπουργκ κόντρα στη Λάτσιο, όμως οι Αυστριακοί δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν μια τεράστια ανατροπή, παρότι στο 55΄ βρέθηκαν να χάνουν με 0-1 με γκολ του Ιμόμπιλε. Νταμπούρ (56΄), Αϊντάρα (72΄), Χουάνγκ (74΄) και Λάινερ (76΄) διέσυραν την ιταλική ομάδα με 4-1, η οποία μέσα σε 4 λεπτά κατάφερε να δεχτεί τρία τέρματα!

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Βάλκε, Λάινερ, Σίλβα, Τσαλέτα-Τσαρ, Ούλμερ, Σλάγκερ, Αϊντάρα, Μπερίσα, Γιαμπό (84΄ Μιναμίνο), Χουάνγκ (79΄ Γκούλμπραντσεν), Νταμπούρ.

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Φελίπε, Ντε Βρι, Ραντού, Μπάστα (60΄ Λουκάκου), Παρόλο, Λέιβα (78΄ Νάνι), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (69΄ Αντερσον), Λούλιτς, Ιμόμπιλε, Αλμπέρτο.

Με άγχος προκρίθηκε και η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ηττήθηκε από τη Σπόρτινγκ στη Λισσαβώνα με 1-0. Το γκολ σημείωσε ο Μοντέρο στο 28΄ έπειτα από λάθος του Ομπλάκ, αλλά δεν ήταν αρκετό, καθώς οι Ισπανοί είχαν επικρατήσει με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ: Πατρίτσιο, Ριστόφσκι (80΄ Ντούμπια), Κόατες, Ματιέ (26΄ Πέτροβιτς), Πίντο, Ρουίς (70΄ Ριμπέιρο), Μπατάλια, Ακούνα, Μάρτινς, Φερνάντες, Μοντέρο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ομπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Ερνάντεζ (46΄ Βρσάλικο), Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ, Βιτόλο (60΄ Κορέα), Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα (52΄ Τόρες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή