Αδ. Γεωργιάδης για Μακεδονικό: Η ΝΔ δεν λέει a priori «όχι», θα εξετάσει την πρόταση

Αδ. Γεωργιάδης για Μακεδονικό: Η ΝΔ δεν λέει a priori «όχι», θα εξετάσει την πρόταση

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή στην εφ. «Real News», ερωτηθείς αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, απάντησε ότι «από τη φυλάκιση των Ελλήνων αξιωματικών και μετά οι Τούρκοι κινούνται με απειλητικές διαθέσεις. Κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να ανησυχεί (…) όχι για να προκαλεί υστερία ή για να το εκμεταλλεύεται πολιτικά, (αλλά) να ανησυχεί τόσο όσο χρειάζεται για να είμαστε σε εγρήγορση».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ακόμα ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε αντίθεση με τα απορρέοντα εκ του ρόλου του, «λέει πάρα πολλά, ενίοτε και εξαιρετικώς απρεπή και κάνει πολύ λίγα».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι έχει προσωπική πολιτική ατζέντα και θεωρεί ότι η άνοδος των εθνικών θεμάτων στην επικαιρότητα μπορεί να αποτελέσει το εκλογικό του σωσίβιο. Αδιαφορεί, όμως, για το αν αυτό θέτει σε κίνδυνο τη χώρα» σημειώνει.

Χαρακτηρίζει «θεωρία που τη λένε ανόητοι άνθρωποι» την άποψη που υποστηρίζει ότι πρέπει να κλείσουμε τα μέτωπα στα βόρεια σύνορά μας και να επικεντρωθούμε στο βασικό μας πρόβλημα ασφαλείας που είναι η Τουρκία.

Ως προς το ενδεχόμενο κατάθεσης στη Βουλή πρότασης που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» είπε ότι καταρχήν η πρόταση «πρέπει να στηρίζεται και από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους» προσθέτοντας ότι στη συνέχεια η ΝΔ θα εξετάσει την πρόταση επί της ουσίας.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ακόμα είναι πάγια θέση της ΝΔ να εξετάζει κάθε θέμα που έρχεται στην Βουλή, προσθέτοντας «εμείς δεν λέμε a priori όχι. Μπορεί να έρθει μια συμφωνία που να μας ικανοποιεί. Δεν υπήρξε καμία αλλαγή θέσης της ΝΔ πάνω σε αυτό το θέμα, όπως κακώς γράφτηκε».

Αναφορικά με τη στάση της ΝΔ υπέρ των συλλαλητηρίων, είπε ότι η ΝΔ σέβεται τις ευαισθησίες των Ελλήνων ως προς το όνομα της Μακεδονίας προσθέτοντας «για εμάς, ιδανική λύση θα ήταν μια λύση χωρίς το όνομα "Μακεδονία". Επειδή στην πολιτική υπάρχει και ο ρεαλισμός, κοιτάμε πάντα να δούμε αν θα μπορούσε να επιτευχθεί κάποια λύση που να ικανοποιεί τον ελληνικό λαό. Πάντως, λύση ερήμην του λαού δεν γίνεται».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν είναι θέση του Αντώνη Σαμαρά η συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής αλλά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και την έθεσε «με τον πιο επίσημο τρόπο ως ομιλητής στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής», και εξέφρασε τη συμφωνία του με τη θέση του προέδρου της ΝΔ «ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας πιθανός στρατηγικός μας εταίρος για την αλλαγή της χώρας». Σημείωσε ότι αυτή η θέση δεν δημιουργεί εμπόδια στην προσπάθεια τής ΝΔ για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, καθώς η όλη συζήτηση αφορά ευρύτερες συναινέσεις που «πρέπει να επιτευχθούν ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία».

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να έχει θέση στη ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης αφού εξέφρασε το μεγάλο σεβασμό του στην πολιτική στάση του κ. Βενιζέλου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, είπε ότι «αυτά δεν είναι αρκετά για να γίνει μέλος της ΝΔ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια. Μια τέτοια συζήτηση είναι προσβλητική και για τον ίδιο και για εμάς».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ακόμα ότι «δεν υπάρχει ούτε δεξιά στροφή, ούτε ακροδεξιά στροφή, ούτε κεντρώα στροφή της ΝΔ» η οποία «από την ίδρυσή της» καλύπτει τον χώρο «από τις παρυφές της Αριστεράς μέχρι τη Δεξιά», ενώ, τέλος, τονίζει ότι δεν έχει απολύτως καμία εμπλοκή σε καμία διαγραφή στελεχών στην ΝΔ.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή