Στόλτενμπεργκ: Η ένταση στο Αιγαίο δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: Η ένταση στο Αιγαίο δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ένα ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, χαρακτήρισε την ένταση που επικρατεί εδώ και καιρό στο Αιγαίο, ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτεμπεργκ.

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία, ο Στόλτενμπεργκ με συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα ελληνοτουρκικά.

Όπως είπε, «το NATO δεν προτίθεται να εμπλακεί ή να διαμεσολαβήσει για την επίλυση των διενέξεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο», επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα όσα είπε πει ο ίδιος και πάλι στο Anadolu πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ρωτήθηκε σχετικά, για το θέμα των Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Υπογράμμισε δε, πως προσδοκά την επίλυση των διαφορών που υπάρχουν σε «κάποια θέματα» σε διμερές επίπεδο, και στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας.

«Αυτό δεν είναι ζήτημα για το NATO, είναι κάτι που πρέπει να διευθετηθεί μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι και συμβάλλουν στην συλλογική ασφάλεια των μελών NATO.

Στο πλαίσιο αυτό χαιρέτισε την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, Αλέξη Τσίπρα και Μπιναλί Γιλντιρίμ, που έγινε την Πέμπτη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή