ΕΤΙΚΕΤΕΣ: BBC, Πυρκαγιές, Αυστραλία

Εκατοντάδες Αυστραλοί πυροσβέστες επιχειρούν από το πρωί για να σβήσουν την μεγάλη δασική πυρκαγιά η οποία απειλεί οικίες στα νότια προάστια της πόλης του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με ενημέρωση της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας υπάρχει φόβος να αναπτυχθούν νέες εστίες φωτιάς, ενώ σε αρκετούς κατοίκους της περιοχής έχει δοθεί εντολή να αναζητήσουν καταφύγιο αλλού καθώς λόγω της επικινδυνότητας περαιτέρω εξάπλωσης της πυρκαγιάς η εκκένωση καθίσταται αναγκαία. 

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής χαρακτήρισε, δε, την πυρκαγιά ως «εξαιρετικά επιθετική». 

Οπως μεταδίδει το βρετανικό BBC, ο καιρός στη νοτιοανατολική Αυστραλία δεν βοηθάει καθώς επικρατεί καύσωνας παρά την εποχή και οι ισχυροί άνεμοι κατευθύνουν τις φλόγες προς τα βόρεια και ανατολικά σε κατοικημένες περιοχές

Σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Twitter, στις φλόγες έχουν τυλιχθεί περίπου 2.500 εκτάρια γης. 

Περισσότεροι από 70 πυροσβεστικά οχήματα συσκευές είναι σταθμευμένα κατά μήκος δρόμων που χωρίζουν την φλεγόμενη δασική περιοχή από σπίτια, ενώ ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίξεις νερού.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της χώρας, Malcolm Turnbull επαίνεσε την άμεση ανταπόκριση των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ