Ο Μποζντάγ επιμένει ότι κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα

Ο Μποζντάγ επιμένει ότι κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμένει η Τουρκία ότι κατέβασε την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος». Αυτή τη φορά δια στόματος του αντιπροέδρου Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος μετά το υπουργικό συμβούλιο προχώρησε σε δηλώσεις.

«Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές για τα νησιά στο Αιγαίο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να κλείσει τα μάτια και να επιτρέψει  τετελεσμένα γεγονότα. Αν η Ελλάδα κάνει τέτοιες σκέψεις  τότε θα βουλιάξει στο Αιγαίο», είπε αρχικά ο κ. Μποζντάγ και συνέχισε κουνώντας το… δάχτυλο στην ελληνική πλευρά:

«Για να μην προκληθούν ανεπιθύμητα γεγονότα στο Αιγαίο και στα νησιά η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προβοκατόρικες και επιθετικές ενέργειες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να συμβούν πικρά  γεγονότα που δεν τα επιθυμούμε κι εμείς. Για να εμποδιστεί αυτό η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να επαναλάβει τις προβοκατόρικες παιδικού τύπου ενέργειες. Θα πάει σε ένα νησί ένας υπουργός , σε άλλο νησί να υψωθεί σημαία. Δεν γίνεται το «υψώσαμε σημαία το νησί έγινε δικό μας». Τελευταία ύψωσαν σημαία. Και η Τουρκία την κατέβασε. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια άδικα βήματα. Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει. Η Τουρκία πρέπει να γίνει θάλασσα ειρήνης»

Ο Μποζντάγ μίλησε και για τους 8Τούρκους αξιωματικούς συνδέοντας τους με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς: «Η FETO είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της που προβλέπουν οι συμφωνίες. Αρχικά είχαν δοθεί υποσχέσεις για την έκδοση των τρομοκρατών δεν τήρησαν τη συμφωνία. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε την έκδοση των μελών FETO. H Eλλάδα αν κάνει θετικό βήμα θα είναι θετικό και για τις δυο χώρες. Αν δεν κάνει θετικό βήμα η Τουρκία ως αρχή αμοιβαιότητας θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο».

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προχώρησε σε διάψευση των ισχυρισμών του πρωθυπουργού και του υπ. Εξωτερικών της γείτονος ότι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν  ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα .

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή