Πολιτική επίθεση Λαλιώτη για το γήπεδο του ΠΑΟ στο Γουδί

Πολιτική επίθεση Λαλιώτη για το γήπεδο του ΠΑΟ στο Γουδί

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκού κ. Αγγελου Φιλιππίδη εξαπέλυσε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστας Λαλιώτης με αφορμή το αίτημα της διοίκησης του συλλόγου να παραχωρηθούν 200 στρέμματα του πάρκου στο Γουδί για την κατασκευή γηπέδου, θέμα που έχει ξεσηκώσει θύελλα πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων.

«Υπηρέτης της Ρηγίλλης»

Ο κ. Λαλιώτης, μιλώντας χθες στην εκπομπή του Αντώνη Καρκαγιάννη, στον «ΣΚΑΪ 100,4» κατηγόρησε ευθέως τον κ. Φιλιππίδη ότι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία από τη Ρηγίλλης σε ό,τι αφορά πιέσεις προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να παραχωρηθεί η επίμαχη έκταση στο Γουδί. Είναι γνωστό ότι ήδη 35 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ταχθεί υπέρ της παραχώρησης τμήματος του πάρκου για τις ανάγκες της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει αρμοδιότητα να παραχωρεί περιοχή που ανήκει στους δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου και στο υπουργείο ΕΘνικής Αμυνας, είπε ο κ. Λαλιώτης και ερμήνευσε την επίθεση που έχει δεχθεί το υπουργείο του στη βάση σκοπιμοτήτων που εξυπηρετεί ο κ. Φιλιππίδης, ότι δηλαδή θέλει να πολιτευθεί στη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, του καταλόγισε προσωπική ευθύνη για το γεγονός ότι δεν καταδικάσθηκαν από την ΠΑΕ τα υβριστικά συνθήματα, που εκτοξεύθηκαν σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του από μερίδα φιλάθλων κατά τη διάρκεια αγώνων της ομάδας.

Από την πλευρά του ο κ. Φιλιππίδης απάντησε μέσω του ΣΚΑΪ στον κ. Λαλιώτη ότι «ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού εκπροσωπεί δύο εκατομμύρια φιλάθλους, απαίτηση των οποίων είναι να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός μοντέρνο γήπεδο στην Αθήνα, γιατί είμαστε ομάδα των Αθηνών, όχι των Μεσογείων ούτε άλλου δήμου. Εάν ο κ. Λαλιώτης μπορεί να βρει μια λύση, που να επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον κάπου αλλού στην Αθήνα, ας μας την υποδείξει. Η λύση, που είχε προτείνει στο Γαλάτσι θα επιβαρύνει με 25.000 αυτοκίνητα την Καποδιστρίου και τη Βεΐκου, οι οποίες είναι ήδη βεβαρημένες συγκοινωνιακά. Το γήπεδο στο Γουδί είναι έργο που είχε εντάξει η Μελίνα Μερκούρη στην υποψηφιότητα της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996 με αρχιτέκτονα – πολεοδόμο τον Γεώργιο Κανδύλη. Ξαφνικά, η Μελίνα έγινε κακή υπουργός, που δεν αγαπούσε το πράσινο»;

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής εκλογής ήταν επίσης: το οριακό αποτέλεσμα στην εκλογή συντονιστή της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, όπου ο κ. Αλογοσκούφης επικράτησε του κ. Κωστόπουλου με διαφορά μιας ψήφου (10 έναντι 9). Στον τομέα Εσωτερικών η ήττα του «προβεβλημένου» κ. Αλ. Λυκουρέζου (6 ψήφοι) από τον «ανώνυμο» κ. Ι. Λαμπρόπουλο (12), που αποδίδεται στη στήριξη του τελευταίου από την κ. Μπακογιάννη. Ανάλογη περίπτωση αποτελεί ο κ. Θ. Κασσίμης (4) που έχασε από τον κ. Α. Λιάσκο (15) στον τομέα Τουρισμού. Η εκλογή χωρίς αντίπαλο στη θέση συντονιστών του κ. Β. Πολύδωρα (15 ψήφοι, 4 λευκά), της κ. Μπακογιάννη (14, 2 άκυρα, 2 λευκά) και του κ. Μ. Κεφαλογιάννη (18, 2 λευκά, 1 άκυρο). Οι επαναληπτικές ψηφοφορίες που απαιτήθηκαν για την εκλογή υπευθύνων στους τομείς ΠΕΧΩΔΕ, Γεωργίας και Παιδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή