«Πυρά» αντιπολίτευσης για την παραίτηση Κριμιζή

«Πυρά» αντιπολίτευσης για την παραίτηση Κριμιζή

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στα κόμματα της αντιπολίτευσης η παραίτηση που υπέβαλε ο Σταμάτης Κριμιζής από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, σχεδόν έναν μήνα μετά τον ορισμό του ΔΣ του Οργανισμού, αφήνοντας στην επιστολή παραίτησής του σαφείς αιχμές κατά του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, αλλά και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά.

ΝΔ: «Ο κ. Παππάς οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις στις βαρύτατες καταγγελίες του καθηγητή κ. Κριμιζή»

«Οι βαρύτατες καταγγελίες του παραιτηθέντος Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, διακεκριμένου καθηγητή κ. Κριμιζή, αποτελούν κόλαφο για τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, κ. Νίκο Παππά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή την επιστολή παραίτησης του Σταμάτη Κριμιζή,  προσθέτοντας:

«Ο κ. Κριμιζής όχι μόνο περιέγραψε τα θεσμικά προβλήματα του διαστημικού οργανισμού, αλλά, κυρίως, κατήγγειλε έλλειψη διαφάνειας και αξιολόγησης, εγείροντας μάλιστα ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ.

Ο λαλίστατος κ. Παππάς τι άραγε έχει να πει για όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο διακεκριμένος καθηγητής τον οποίο ο ίδιος επέλεξε να ηγηθεί του διαστημικού οργανισμού;».

ΠΑΣΟΚ: «Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, Παππάς και στο διάστημα»

«Ο Υπουργός κ. Παππάς ξαναχτύπησε. Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, Παππάς  και στο διάστημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ για την παραίτηση Σταμάτη Κριμιζή και συνεχίζει: «Οι καταγγελίες του παραιτηθέντος Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, για παρεμβάσεις στο έργο του από τον αρμόδιο Υπουργό και για προσπάθεια «ελέγχου» έργων ύψους 23,9 εκ. ευρώ, απαιτούν άμεσες απαντήσεις».

«Οι ευθύνες είναι όλες δικές τους, δεν ανήκουν ούτε σε Αρειανούς, ούτε σε εξωγήινους.

Η υπόδειξη του κ.Κριμιζή «follow the money», λέει πολλά… Ο κ.Τσίπρας ακούει; Θα αντιδράσεις κανείς;», τονίζει κλείνοντας το ΠΑΣΟΚ.

Σταύρος Θεοδωράκης: Και πολύ ανέχτηκε το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον Σταμάτη Κριμιζή στον Διαστημικό Οργανισμό

Mε αιχμηρό τρόπο σχολίασε, μέσω Twitter, την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ανάρτησή του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφέρει:

«Και πολύ ανέχτηκε το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον Σταμάτη Κριμιζή στον Διαστημικό Οργανισμό. Αυτές οι θέσεις ανήκουν – και ανήκαν πάντα – σε συγγενείς & κολλητούς των υπουργών. Και ο καθηγητής Κριμιζής δεν εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες. Ούτε είναι καλός στις υποκλίσεις».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή