Αιχμές κατά Κριμιζή από τον διάδοχό του Χριστόδουλο Πρωτοπαππά

Αιχμές κατά Κριμιζή από τον διάδοχό του Χριστόδουλο Πρωτοπαππά

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αιχμές κατά του Σταμάτη Κριμιζή τοποθετήθηκε ο διάδοχός του στην προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ)  Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε: «Δεν είναι μόνο ο κ. Κριμιζής. Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό. Απλώς εσείς στα media τον προβάλλετε περισσότερο από όλους», είπε ο κ. Πρωτοπαππάς που φάνηκε να έχει και ενστάσεις κατά πόσον το επιστημονικό προφίλ του κ. Κριμιζή είναι το καταλληλότερο για έναν διαστημικό οργανισμό: «Ο κ. Κριμιζής είναι αστροφυσικός. Το διάστημα τα τελευταία χρόνια είναι κυρίως υπόθεση Μηχανικών», είπε ο κ. Πρωτοπαππάς.

Επιπλέον ο κ. Πρωτοπαππάς κατηγόρησε εμμέσως τον κ. Κριμιζή ότι είχε επιβάλει την αγγλική ως κύρια γλώσσα επικοινωνίας στον Οργανισμό, ενώ του χρέωσε και υπεροπτική διάθεση απέναντι στα ελληνικά ερευνητικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι σε μία σύσκεψη σχετικά με την κατασκευή δορυφόρων ο κ. Κριμιζής, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πρωτοπαππά, διερωτήθηκε: «Και ποιό είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που θα κατασκευάσει δορυφόρους;».

Ερωτηθείς τέλος για τα όσα ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Κριμιζής περί αξιοκρατίας και έλλειψης αξιολόγησης, ο κ. Πρωτοπαππάς είπε: «Η αξιοκρατία δεν πρέπει να περνάει από το κόσκινο μόνο του κ. Κριμιζή. Είμαστε και εμείς άξιοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή