FT: Πιθανή η παράταση της ποσοτικής χαλάρωσης

FT: Πιθανή η παράταση της ποσοτικής χαλάρωσης

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα ισχνά πρόσφατα στοιχεία καθιστούν πιθανότερη τη διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι του χρόνου, γεγονός που θα καθυστερήσει αύξηση των επιτοκίων και θα περιορίσει τα περιθώρια κινήσεων της ΕΚΤ στο μέλλον», εκτιμούν οι Financial Times ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των ιθυνόντων της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη.

Όπως τονιζει η εφημερίδα, η ΕΚΤ χρησιμοποίησε τις πολύ καλές αποδόσεις της ευρωζώνης πέρυσι προκειμένου να αποσύρει την παροχή κινήτρων (ποσοτική χαλάρωση) δίχως να προκαλέσει αναστάτωση στις χρηματαγορές και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ποσοτική χαλάρωση θα αποσυρόταν πλήρως.

Ωστόσο,-τονίζουν οι FT -εν όψει της σημερινής συνάντησης της Ε.Κ.Τ. θα πρέπει να μελετηθεί αν τα πιο απογοητευτικά στοιχεία του 2018 θα τους αναγκάσουν να επανεκτιμήσουν τους υπολογισμούς τους.

Σύμφωνα με αναλυτές, τα ισχνά πρόσφατα στοιχεία καθιστούν πιθανότερη τη διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι του χρόνου, γεγονός που θα καθυστερήσει αύξηση των επιτοκίων και θα περιορίσει τα περιθώρια κινήσεων της Ε.Κ.Τ. στο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή