Kαι γιόγκα και διακοπές

7' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιλέξτε προορισμό και retreat, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

1. ΖΕΝ ROCKS, ΜΑΝΗ

Το Zen Rocks στη Μεσσηνιακή Μάνη προσφέρει εβδομάδες διακοπών με γιόγκα, πιλάτες, προγράμματα υγείας και διαλογισμού ζεν, για αρχάριους και προχωρημένους, μέσα σε έναν υπέροχο ελαιώνα. Οι κομψές και λιτές εγκαταστάσεις του είναι η πραγμάτωση του ονείρου της εκπαιδεύτριας Βιβής Λέτσου και του Eraj Shakib, ιδιοκτήτη του αθηναϊκού Avocado Vegetarian Café.

Το retreat: Μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου υπάρχουν προγράμματα σχεδόν κάθε εβδομάδα. Aπό τις 10/6 έως τις 16/6 η Kay Ling διδάσκει για επτά μέρες Bhakti Yoga και διαλογισμό.  

Διαμονή – Διατροφή: Στα 4 πολυτελή καταλύματα μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά 24 άτομα. Προσφέρεται ολοκληρωμένη χορτοφαγική μεσογειακή κουζίνα με φρέσκα ντόπια βιολογικά προϊόντα και βιολογικό ελαιόλαδο του κτήματος. Στη βίλα Esther μπορείτε να έχετε τον δικό σας ιδιωτικό σεφ.

Εxtra παροχές: Συνεδρίες μασάζ κατόπιν ραντεβού: Deep Tissue, ταϊλανδέζικο, αγιουρβέδικο.

Μετά τη γιόγκα, τι; Κωπηλατώντας στους πρόποδες του επιβλητικού Ταϋγέτου, ανακαλύψτε την άγρια ομορφιά του τόπου κάνοντας Sea Kayaking στην Καρδαμύλη και στη Στούπα.

||Ιnfo: Από 990 ευρώ την εβδομάδα, www.zenrocksmaniretreat.com

Kαι γιόγκα και διακοπές-1

Στο μενού των retreats του Silver Island αξιοποιούνται οι πρώτες ύλες του νησιού.

2. SILVER ISLAND, ΕΥΒΟΙΑ

Λίγα μίλια μακριά από την Εύβοια, η Αργυρόνησος, ένα ιδιωτικό νησί 59 στρεμμάτων, ανήκει εδώ και 65 χρόνια στην οικογένεια Κρίστι, μετανάστες στη Νότια Αφρική με ελληνικές ρίζες. Κι ενώ έχει γνωρίσει χρυσές εποχές στο παρελθόν ως προορισμός του διεθνούς τζετ σετ, οι αδελφές Λίζα και Κλερ Κρίστι δημιούργησαν το Silver Island Yoga Retreat, ένα «καταφύγιο» για όσους θέλουν να ζήσουν μια εμπειρία χαλάρωσης και αποτοξίνωσης από την καθημερινότητα. Η πρόσβαση γίνεται με πλωτό μέσο από τους Ωρεούς της Εύβοιας.

Το retreat: Τα μαθήματα γιόγκα γίνονται από έμπειρους καθηγητές, Έλληνες και ξένους, είτε στο παλιό ελικοδρόμιο του νησιού είτε μέσα στο δάσος, δύο φορές την ημέρα. Τα περισσότερα προγράμματα είναι ήδη «κλεισμένα», γι’ αυτό σπεύσατε.

Διαμονή – Διατροφή: Στην κυρίως βίλα υπάρχουν τρία τρίκλινα δωμάτια, όλα με το δικό τους μπάνιο. Στο κυρίως κτίσμα προσφέρονται δύο δίκλινα δωμάτια (όλα τα στρώματα είναι COCO-MAT) με σαλόνι και δύο μπάνια. Οι επισκέπτες δειπνούν με εδέσματα που ετοιμάζει η Λίζα. Κάποιες από τις πρώτες ύλες παράγονται στο νησί. Στο Silver Island δεν υπάρχει ίντερνετ. Aν το επισκεφθείτε τον Αύγουστο, έχετε υπόψη σας ότι τα δωμάτια δεν διαθέτουν κλιματιστικά, καθώς γίνεται φυσικός δροσισμός.

Μετά τη γιόγκα, τι; Οι πιο περιπετειώδεις μπορούν να κάνουν καγιάκ, οι λάτρεις του νερού να εξερευνήσουν τον βυθό. Σε κάθε περίπτωση επισκεφθείτε τον λιθόκτιστο φάρο στην άκρη του νησιού, ύψους 7 μ., που πρωτολειτούργησε το 1907 και έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

||Ιnfo: Από 1.300 ευρώ την εβδομάδα, www.silverislandyoga.com

3. OKREBLUE YOGA RETREAT CENTER, ΠΑΡΟΣ

Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο χώρο, ειδικά σχεδιασμένο για yoga retreats, στην παραλία Φιλίζι, στην περιοχή Σάντα Μαρία.

Το retreat: Μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου υπάρχουν προγράμματα σχεδόν κάθε εβδομάδα. Συνιστούμε το εξαήμερο αποτοξίνωσης και αναζωογόνησης, βασισμένο στην αγιουρβέδα, με τη συνιδρύτρια του Okreblue, Σάσυ Χασομέρη-Μαλαματένιου (19-25/05).

Διαμονή – Διατροφή: Τα δωμάτια, άνετα και οικολογικά, είναι ειδικά μελετημένα για τις πρακτικές της γιόγκα. Τα χορτοφαγικά και vegan μεσογειακά γεύματα που προσφέρονται παρασκευάζονται με βιολογικά προϊόντα, πολλά από τις οποία καλλιεργούνται στον κήπο του Okreblue.

Extra παροχές: Προσφέρονται πέντε θεραπείες μασάζ. Διαλέξτε ανάμεσα στο κλασικό ταϊλανδέζικο, το Ayurveda Yoga Massage, το Reiki ή το Tachyon Cocoon.

Μετά τη γιόγκα, τι; Η Πάρος είναι σημαντικός οινοτουριστικός προορισμός. Στη Νάουσα, δύο χιλιόμετρα από τη Σάντα Μαρία, δίπλα στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, βρίσκεται το επισκέψιμο οινοποιείο της οικογένειας Μωραΐτη (www.moraitiswines.gr). Σήμερα, η τέταρτη γενιά της οικογένειας καλλιεργεί στον ιδιόκτητο αμπελώνα γνωστές και σπάνιες γηγενείς ποικιλίες, αναδεικνύοντας το μοναδικό terroir του νησιού.

||Ιnfo: Από 780 ευρώ για 6 ημέρες, www.okreblue.com

Kαι γιόγκα και διακοπές-2

Χαλάρωση και σύνδεση με τη φύση προσφέρει το Re-Green στη Σελιάνα Αχαΐας.

4. RE-GREEN, ΑΧΑΪΑ

Το Re-Green στη Σελιάνα Αχαΐας είναι ένα οικοπολιτιστικό κέντρο που εφαρμόζει έμπρακτα τις αρχές της περμακουλτούρας. Χτισμένο σε υψόμετρο 750 μ., περιστοιχίζεται από αιωνόβια πλατάνια, πηγές και τα τρεχούμενα νερά του ποταμού Κριού.

To retreat: Τα προγράμματα είναι πολλά. Ξεχωρίσαμε εκείνο της Πρωτομαγιάς (28/4-1/5), που συνδυάζει τη χαλάρωση και τη σύνδεση με τη φύση με πρακτικές γιόγκα από τη resident δασκάλα του Re-Green, Amber, ατμοθεραπεία στο φυσικής δόμησης ατμόλουτρο Temaszcal και βουτιές στη φυσική κολυμβητική λίμνη με τα ανθισμένα νούφαρα.

Διαμονή – Διατροφή: Το πέτρινο κτίσμα ηλικίας 250 ετών διαθέτει πέντε δωμάτια, καθένα με το δικό του ύφος. Ο Ιταλός μάγειρας Simone μαγειρεύει σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο με προϊόντα από τον κήπο του Re-Green. Και αφού μιλάμε για Ιταλό σεφ, ασφαλώς το μενού περιλαμβάνει και πίτσα.

Μετά τη γιόγκα, τι; Επισκεφθείτε το γειτονικό αγρόκτημα «Λιβελούλα». Ένα ζευγάρι από το Βέλγιο και την Ολλανδία, παλιοί εθελοντές στο Re-Green, αγόρασαν το δικό τους χωράφι και σήμερα καλλιεργούν τη γη τους οικολογικά, ενώ έχτισαν το σπίτι τους ακολουθώντας τις αρχές της φυσικής δόμησης.

||Ιnfo: 205 ευρώ το άτομο για το τετραήμερο (all-inclusive), www.re-green.gr

5. ΓΙΟΓΚΑ ΕΝ ΠΛΩ

H 3ήμερη (18-21 Μαΐου) all-inclusive κρουαζιέρα «Εικόνες Αιγαίου» σε Μύκονο, Πάτμο, Κουσάντασι (Έφεσο), Ηράκλειο και Σαντορίνη είναι μια εμπειρία χαλάρωσης με γιόγκα από τη Φωτεινή Μπήτρου πάνω στο εντυπωσιακό πλωτό ξενοδοχείο Celestyal Olympia, με στάσεις στα νησιά και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Highlight: Meditation στην Οία της Σαντορίνης κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.

Η εκδρομή: Συμπεριλαμβάνονται 4 μαθήματα γιόγκα, διαμονή σε δίκλινη καμπίνα, πλήρης διατροφή, πρόγραμμα ψυχαγωγίας, μεταφορά με πούλμαν στο κέντρο της Μυκόνου, πλήρες πακέτο ποτών, αναψυκτικών και καφέδων, εκδρομή στην Έφεσο.

Εxtra παροχές: Δημιουργική απασχόληση παιδιών

||Ιnfo: Aπό 295 ευρώ (σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα), www.celestyalcruises.gr

6. ATHENS YOGA ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

Από 8 έως 10/6 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο καλοκαιρινό yoga retreat του Athens Yoga με την Άννα Πετροπούλου στον ξενώνα Ελαιώνας, στις Ροβιές.

Το retreat: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτικές pranayama, γιόγκα, διαλογισμό και κολύμπι στην παραλία των Ροβιών.

Διαμονή – Διατροφή: Ο ξενώνας Ελαιώνας (www.eleonashotel.com) βρίσκεται σε ένα βιολογικό κτήμα 350 στρεμμάτων, 500 μέτρα από τη θάλασσα και το χωριό. Διαθέτει 7 δίκλινα και 3 οικογενειακά δωμάτια με θέα στον κόλπο του Ευβοϊκού. Τα γεύματα, ειδικά για την εκδρομή, είναι χορτοφαγικά με λάδι και μυρωδικά από το κτήμα. Το πρωινό περιλαμβάνει ζυμωτό ψωμί, σπιτικές μαρμελάδες, αυγά από το κοτέτσι, ελιές από το κτήμα, φρέσκο χυμό φρούτων.

Μετά τη γιόγκα, τι; Σε απόσταση 30 λεπτών, στην παραλία της Αγίας Άννας, βρίσκεται ο ιππικός όμιλος Rancheros για βόλτα με τα άλογα στην παραλία και στο δάσος. Τα έσοδα διατίθενται για τη φροντίδα των πρώην αδέσποτων αλόγων του συλλόγου. Τηλ. 6972-530639, www.facebook.com/rancherosfarm

||Info: Aπό 219 ευρώ το άτομο σε δίκλινο για κρατήσεις έως 5/5. Τηλ. 213-0383611, athensyoga.gr

7. ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ

Οι δάσκαλοι γιόγκα Μαρία Μαγκανάρη και Δημήτρης Καραγιώργος διοργανώνουν στο boutique hotel Ρίζες της Σερίφου, στον Άγιο Σώστη, yoga retreat για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (25-28/5).

Το retreat: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γιόγκα πρωί και απόγευμα με ασκήσεις Yoga Asana, Yoga Flow Practice και Yin & Yang Yoga Practice.

Διαμονή – Διατροφή: Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Ρίζες (www.hotelrizes.gr) αποτελείται από 14 ανεξάρτητα διαμερίσματα, ενώ οι δύο σουίτες του διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες. Μάραθος, μέντα, βασιλικός και κάππαρη, παρθένο ελαιόλαδο, πατάτες, τοματίνια από τη σερφιώτικη γη και παραδοσιακά ζυμαρικά είναι οι πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσει ο σεφ Ηλίας Γερασίμου αποκλειστικά για το retreat.

Μετά τη γιόγκα, τι; Αν θέλετε πραγματικά να γνωρίσετε τη Σέριφο, περπατήσετε σε ένα από τα σηματοδοτημένα μονοπάτια της, όπως εκείνο που ξεκινάει ακριβώς κάτω από το χωριουδάκι Πύργος και καταλήγει στον όρμο Συκαμιάς, από όπου συνεχίζει άλλο μονοπάτι προς Σκάλα. Είναι κατηφορικό και με καλή σηματοδότηση, ενώ η θάλασσα θα βρίσκεται μπροστά σας στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής.

||Info: Από 260 ευρώ το άτομο (σε δίκλινο), τηλ. 6975-228543

Kαι γιόγκα και διακοπές-3

Κάντε… restart στο Κουφονήσι με τη χορογράφο και δασκάλα γιόγκα Αποστολία Παπαδαμάκη.

8. ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Το Άνω Κουφονήσι είναι ο ιδανικός προορισμός για… restart. Περπατώντας το, θα φτάσετε έως το Πορί, όπου η χορογράφος και δασκάλα yoga Αποστολία Παπαδαμάκη διοργανώνει ένα αναζωογονητικό retreat από τις 7 έως τις 14 Ιουλίου.

Το retreat: Aπευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους. Περιλαμβάνει διαλογισμό στο ηλιοβασίλεμα, floating body, χορό, βιωματική ανατομία και φυσικά yoga.

Διαμονή – Διατροφή: Στο Koufonisi Villas (www.koufonisivillas.com). Διαθέτει τέσσερις βίλες, ενώ ο Φινλανδός Esko Koski-Laulaja, παθιασμένος vegan και σεφ ωμοφαγίας, δάσκαλος γιόγκα και ο ίδιος, ετοιμάζει τα χορτοφαγικά γεύματα. Το μεσημεριανό σερβίρεται στην παραλία.

Mετά τη γιόγκα, τι; Κολύμπι στο Πορί με τις θαλάσσιες σπηλιές, προσβάσιμες μόνο από το νερό.

||Info: Από 1.069 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, www.thehappinessretreat.gr

Kαι γιόγκα και διακοπές-4

Ο πολυχώρος The Egg στην Ικαρία. (Φωτογραφία: © ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ)

9. ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Το The Egg είναι ένας παραθαλάσσιος πολυχώρος στην Καλαμουρίδα της Ικαρίας, σχεδιασμένος για χορό, διαλογισμό, γιόγκα και ολιστικές θεραπείες. Εκεί, η καθηγήτρια γιόγκα Φωτεινή Μπήτρου

διοργανώνει ένα από τα πιο δημοφιλή yoga retreats στην Ελλάδα, από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου.

To retreat: Hatha yoga το πρωί για ευεξία, κατευναστική sunset yoga το απόγευμα και μία μέρα αφιερωμένη στη SUP yoga στη θάλασσα.

Διαμονή: Τα ευρύχωρα δωμάτια του Karras’ Star Hotel έχουν θέα στην πισίνα και διαθέτουν wi-fi, ψυγείο, τηλεόραση, κλιματισμό. Το πρωινό σερβίρεται στους χώρους του και τo δείπνo, που ετοιμάζει η Ικαριώτισσα Σταματίνα με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, στο The Egg.

Μετά τη γιόγκα, τι; Η Βελγίδα συγγραφέας Joey Brown (joeybrown.be) συνδυάζει τον διαλογισμό με καλοκαιρινά σεμινάρια για συγγραφείς. Διοργανώνει, επίσης, workshops, συγγραφικά retreats και ομιλίες.

||Ιnfo: Aπό 390 ευρώ το άτομο σε δίκλινο (5 διανυκτερεύσεις), τηλ. 6932-431281

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή