Μυτιλήνη: Επεισόδια έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (φωτογραφίες)

Μυτιλήνη: Επεισόδια έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (φωτογραφίες)

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Τελωνείου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μεταξύ ομάδας νεαρών και δυνάμεων της αστυνομίας, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στη Λέσβο.

Οι νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Μυτιλήνη: Επεισόδια έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (φωτογραφίες)-1
Μυτιλήνη: Επεισόδια έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (φωτογραφίες)-2

Κάτοικοι και φορείς της Λέσβου διαδήλωσαν από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα και επιπλέον να μη γίνει καμία αύξηση στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ από το 17% που είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου στο 24%.

Από την πλευρά τους ιδιοκτήτες καταστημάτων κράτησαν κλειστά τα καταστήματά τους για να εκδηλώσουν με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης. 

Νωρίτερα με αφορμή το μέγεθος της αστυνομικής δύναμης που αναπτύχθηκε στο νησί προκλήθηκε πολιτική αντιπαράθεση. Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που έκανε λόγο για 17 διμοιρίες στη Λέσβο, απάντησε με non paper το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο αναφέρεται: Στη Λέσβο σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες οι παρακάτω δυνάμεις:

– Δύο διμοιρίες διατίθενται σε μόνιμη βάση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

– Τρεις μετέβησαν στις 2 Μαΐου εκ των οποίων οι δύο για αντικατάσταση των διμοιριών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

– Δύο μετέβησαν στις 27 Απριλίου έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια.

– Στο νησί είναι διαθέσιμες και δύο διμοιρίες υποστήριξης από τοπικές δυνάμεις και αποσπασμένο προσωπικό για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Η κυρία Σπυράκη, ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας διέσπειρε ψευδή είδηση, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να προβεί σε διασταύρωση της πληροφορίας, κάτι που μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές της δημοσιογραφίας.

Η ΝΔ επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Το γραφείο Τύπου της ΝΔ ειλικρινά ευχαριστεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την διόρθωση ως προς τον ακριβή αριθμό των διμοιριών που έχουν επιστρατευθεί για την προστασία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην επίσκεψή τους στη Λέσβο. Αυτό που εμφανώς δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Νίκος Τόσκας είναι το πρόβλημα δεν έγκειται στο αν οι κλούβες είναι 7, 9 ή 17, αλλά ότι ο πρωθυπουργός χρήζει πλέον της παρουσίας εκατοντάδων αστυνομικών των ΜΑΤ που διατάζονται να τον προστατεύσουν από τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τις πολιτικές του.

Και αυτό, ας μας συγχωρέσει ο κ. Τόσκας που θα τον στεναχωρήσουμε, δεν είναι fake news. Είναι η θλιβερή πραγματικότητα που προκάλεσαν τα κατορθώματα της κυβέρνησης στην οποία ανήκει».

Μυτιλήνη: Επεισόδια έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (φωτογραφίες)-3
Μυτιλήνη: Επεισόδια έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (φωτογραφίες)-4
Μυτιλήνη: Επεισόδια έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (φωτογραφίες)-5
Μυτιλήνη: Επεισόδια έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (φωτογραφίες)-6
Μυτιλήνη: Επεισόδια έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (φωτογραφίες)-7
Μυτιλήνη: Επεισόδια έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (φωτογραφίες)-8

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή