Σφοδρή αντίδραση Βενιζέλου

Σφοδρή αντίδραση Βενιζέλου

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δέχεται μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας». Ξεκινώντας με αυτή τη φράση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ευθέως στην ομολογουμένως σφοδρή επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΔΗΣΥ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, με αφορμή το ζήτημα της αναδοχής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια. Η εσωτερικής φύσεως κόντρα ξεκίνησε όταν ο κ. Βενιζέλος πήρε σαφή θέση στην αρμόδια επιτροπή υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, με την αιτιολογία πως «ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας» και πως «δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας».

Ακολούθησε η «έκρηξη» μέσω κοινωνικών δικτύων του κ. Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως γκρεμίζει τα όσα έχει χτίσει μέχρι σήμερα. «Τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω “ύμνους” των συριζαίων. Το χειρότερο, όμως, είναι Κυριακή να “χτίζεις” και Πέμπτη να “γκρεμίζεις” στη Βουλή. Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση», ανέφερε επακριβώς η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντινόπουλου. Λίγη ώρα μετά, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «σήκωσε το γάντι» και απάντησε επίσης σε υψηλούς τόνους στον βουλευτή Αρκαδίας. Μετά την αρχική φράση του πως «δεν δέχεται μαθήματα», σχολίασε δηκτικά πως «κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού. Οποιος θέλει να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση έχει πολλά αλλά θέματα να επιλέξει», προσθέτοντας πως «η αυτονομία των πολιτικών χώρων δεν είναι ρητορική δήλωση, αλλά αποτέλεσμα που προκύπτει μέσα από σταθερές και καθαρές θέσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο» και καταλήγοντας με τη «νουθεσία» πως «ορισμένοι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συστολή».

Η πρωτοφανούς έντασης δημόσια διαμάχη αντιμετωπίστηκε με χαμηλούς τόνους από τη Χαρ. Τρικούπη. Αρμόδιες πηγές σημείωναν πως έτσι και αλλιώς υπάρχει εσωκομματική ζύμωση στη ΔΗΣΥ για το θέμα, αφού εντοπίζονται διαφορετικές απόψεις και το ζήτημα «θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή μέχρι να έρθει στη Βουλή». Σύμφωνα, άλλωστε, με πληροφορίες τουλάχιστον 5 με 6 βουλευτές έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο άρθρο περί αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια με τις τελικές αποφάσεις να παραπέμπονται «από εβδομάδα».

Την ίδια ώρα, από το Ποτάμι με αφορμή την τοποθέτηση Βενιζέλου εξέπεμπαν το μήνυμα περί «δικαίωσης», καθώς «το Ποτάμι εξαρχής είχε πάρει θέση υπέρ της αναδοχής τέκνων». Είναι πρόδηλο πως το Ποτάμι ανεξαρτήτως της απόφασης που θα πάρει η ΔΗΣΥ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, καθώς άπτεται ενός «πολύ ευαίσθητου και κοινωνικού θέματος». Την ίδια ώρα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος με συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα τάχθηκε υπέρ της διάταξης, καθώς θεωρεί πως «πρόκειται για αυτονόητες προοδευτικές αλλαγές σε θετική κατεύθυνση», οι οποίες «έχουν καθιερωθεί στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή