LONGINES Conquest V.H.P Chronograph

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 2017 σας είχαμε παρουσιάσει εδώ την επαναστατική στον τομέα της ακρίβειας quartz συλλογή της Longines, Conquest V.H.P., τα αρχικά V.H.P. της οποίας σημαίνουν Very High Precision. Στη φετινή Παγκόσμια Έκθεση της Βασιλείας, Baselworld 2018, ο ελβετικός οίκος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, εμπλουτίζοντας την εν λόγω συλλογή με χρονογράφους υψηλής ακριβείας.

LONGINES Conquest V.H.P Chronograph-1

Η Longines έχει μακρά παράδοση στους quartz μηχανισμούς με πολλά επιτεύγματα και βραβεία σ’ αυτόν τον τομέα. Πρώτη χρονιά-σταθμός ήταν το 1954 όταν η ελβετική μάρκα παρουσίασε τον πρώτο της quartz μηχανισμό, ο οποίος έθεσε μία σειρά από ρεκόρ ακριβείας στο Αστεροσκοπείο του Neuchâtel. Ο μηχανισμός εκείνος φιλοξενείτο στο Chronocinégines, ένα ιστορικό όργανο αθλητικής χρονομέτρησης, το οποίο επέτρεπε στους κριτές των αγωνισμάτων να παρακολουθούν επακριβώς τις κινήσεις των αθλητών στη γραμμή τερματισμού και να αναδεικνύουν τον νικητή χάρη σε μία λωρίδα φιλμ, η οποία απαρτιζόταν από μία σειρά από εκτυπώσεις σε κλάσματα 1/100ού του δευτερολέπτου. Το 1969 η Longines παρουσίασε τον Ultra-Quartz, το πρώτο της μηχανισμό για ρολόγια χειρός μαζικής παραγωγής, ενώ άλλο ένα τεράστιο άλμα σημειώθηκε το 1984 με έναν state-of-the-art quartz μηχανισμό που σημείωσε ρεκόρ εξαιρετικής ακριβείας και εξόπλιζε το πρώτο μοντέλο Conquest V.H.P.

LONGINES Conquest V.H.P Chronograph-2

Οι νέοι χρονογράφοι εμπλουτίζουν τα νέας γενιάς Conquest V.H.P. του 2017 και αποτελούν άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Longines. Ο μηχανισμός τους κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τη Longines και προσφέρει εκπληκτική ακρίβεια της τάξης των ±5 δευτερολέπτων τον χρόνο. Επιπλέον έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτομάτως reset ύστερα από κάποιο βίαιο χτύπημα ή έκθεση σε μαγνητικά πεδία, χάρη στο σύστημα GPD (Gear Position Detection) που διαθέτει. Εάν σ’ αυτές τις αρετές προσθέσουμε την εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας του (σχεδόν διπλάσια από τα κοινά quartz ρολόγια) που του εξασφαλίζει τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και το σύστημα διηνεκούς ημερολογίου (που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να διορθώσετε ποτέ την ημερομηνία μέχρι το έτος 2400!), είναι προφανές ότι πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο, avant-garde μηχανισμό.

LONGINES Conquest V.H.P Chronograph-3

Οι Conquest V.H.P. Chronographs διατίθενται σε δύο μεγέθη κάσας, στα 42 και στα 44 mm και διαθέτουν δύο μετρητές χρονογράφου 30 λεπτών στο 3, 12 ωρών στο 9 ενώ στο 6 «τρέχουν» τα μικρά δευτερόλεπτα. Σε όλα τα μοντέλα οι ρυθμίσεις γίνονται εξαιρετικά εύκολα χάρη στην έξυπνη κορόνα, ενώ δύο διακριτές ενδείξεις προειδοποιούν όταν η μπαταρία φθάνει στο τέλος της.

LONGINES Conquest V.H.P Chronograph-4

Οι χρονογράφοι έχουν κάσες από ατσάλι είτε στο φυσικό ασημί του χρώμα είτε με επίστρωση μαύρου PVD και κυκλοφορούν σε εντυπωσιακές χρωματικές παραλλαγές, με καντράν μπλε, ασημί, μαύρο ή από ανθρακόνημα. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των εκδοχών είναι οι κόκκινες πινελιές στους δείκτες του χρονογράφου και στη διαβάθμιση των λεπτών που προσδίδουν σπορτίφ διάθεση και δυναμισμό στα ρολόγια.

LONGINES Conquest V.H.P Chronograph-5

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα στιβαρό μπρασελέ από ατσάλι (ασημί ή σε μαύρο PVD) και σε ένα εργονομικό λουράκι από καουτσούκ σε μπλε ή μαύρο χρώμα. Οι τιμές των Conquest V.H.P. Chronographs ξεκινούν από 1.460​ €.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή