Δήμαρχος Κερατσινίου: Η μυρωδιά έχει ταυτιστεί με εργοστάσιο πετρελαίου

Δήμαρχος Κερατσινίου: Η μυρωδιά έχει ταυτιστεί με εργοστάσιο πετρελαίου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ταλαιπωρεί τους ανθρώπους εδώ και δύο χρόνια», δήλωσε ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, αναφερόμενος στην έντονη δυσοσμία που κατέκλυσε χθες μεγάλο μέρος της Δραπετσώνας και που οδήγησε στο σημερινό κλείσιμο των σχολείων στην περιοχή.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι τοπικές Αρχές της Δραπετσώνας δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται η μυρωδιά, ενώ παράλληλα κάλεσε την Πολιτεία να προχωρήσει στις απαραίτητες έρευνες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Βρεττάκο η μυρωδιά έχει ταυτιστεί, αλλά χωρίς να έχει εξακριβωθεί, με τη λειτουργία ενός εργοστασίου επεξεργασίας πετρελαιοειδών που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του δήμου θα μείνουν σήμερα κλειστά τέσσερα νηπιαγωγεία (1ο, 2ο και 3ο Δραπετσώνας και 5ο Κερατσινίου), πέντε Δημοτικά (1ο, 2ο και 4ο Δραπετσώνας και 21ο Κερατσινίου), τέσσερα Γυμνάσια (1ο και 2ο Δραπετσώνας και 5ο και 6ο Κερατσινίου) και τρία Λύκεια (1ο και 2ο Δραπετσώνας και 4ο Κερατσινίου).

Επίσης, από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και στην περιοχή πραγματοποιούν ελέγχους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, καθώς και κλιμάκια της ΕΥΔΑΠ και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, οι φορείς και οι συλλογικότητες της πόλης, απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν ενάντια στις ρυπογόνες εγκαταστάσεις της περιοχής, το Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 7:00 το απόγευμα στον Υδατόπυργο Δραπετσώνας, με προορισμό την είσοδο των εγκαταστάσεων της Oil One.

«Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Oil One, του εργοστασίου Lafarge και την αποξήλωση των παλαιών δεξαμενών των Ελληνικών Πετρελαίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή