Δωρεάν εισιτήρια Interrail για 18χρονους Ευρωπαίους – Από 12 έως 26 Ιουνίου οι αιτήσεις

Δωρεάν εισιτήρια Interrail για 18χρονους Ευρωπαίους – Από 12 έως 26 Ιουνίου οι αιτήσεις

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαπέντε χιλιάδες Ευρωπαίοι 18 ετών θα ταξιδέψουν δωρεάν με τρένο αυτό το καλοκαίρι σε ευρωπαϊκές χώρες, έπειτα από πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σκοπό την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και των ευρωπαϊκών αξιών, όπως τονίζεται στα ψηφίσματα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μια ειδική σελίδα στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας και μια σελίδα στο Facebook με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία θα είναι διαθέσιμη έως τα μέσα Μαΐου.

«Αν είσαι 18, Ευρωπαίος πολίτης και θέλεις να ανακαλύψεις την Ευρώπη και την κουλτούρα της αυτή είναι η ευκαιρία σου» αναφέρει, στην ανακοίνωσή του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ιδέα προτάθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας (EYE) και χάρη στις προσπάθειες των βουλευτών του ΕΚ, 20.000-30.000 νέοι, ηλικίας 18 ετών, θα λάβουν δωρεάν εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Αργότερα θα επωφεληθούν περισσότεροι νέοι από μία ακόμα πρωτοβουλία με την ονομασία «Ανακαλύψτε την ΕΕ».

* Περίπου 15.000 συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

* Οι online αιτήσεις θα είναι ανοιχτές από τις 12 έως τις 26 Ιουνίου. Οι αιτήσεις θα ανοίξουν για δεύτερη φορά αργότερα αυτή την χρονιά.

* Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου αιτήσεων μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι Ευρωπαίοι που την 1η Ιουλίου του 2018 θα είναι 18 χρονών.

* Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταξιδεύουν από 1 έως 30 ημέρες, σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες της ΕΕ.

* Τα ταξίδια θα πραγματοποιούνται κυρίως με τρένο, ενώ η χρήση άλλων μέσων μεταφοράς θα είναι εφικτή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ για άτομα με κινητικές δυσκολίες, άτομα που έρχονται από απομακρυσμένες περιοχές).

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί ισχυρό υποστηρικτή της ιδέας των δωρεάν εισιτηρίων τρένων για τους 18χρονους Ευρωπαίους, υιοθετώντας τρία ψηφίσματα που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

Οι ευρωβουλευτές πιστεύουν πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα επιτρέψει στους νέους ανθρώπους να βιώσουν την διαφορετικότητα της Ευρώπης, να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον και να μάθουν περισσότερα για την Ευρώπη.

Ενθαρρύνοντας τους νεαρούς ευρωπαίους πολίτες να ταξιδεύουν στην ΕΕ και να συναντήσουν ανθρώπους από άλλες χώρες, οι νέοι της Ευρώπης θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και τις κοινές αξίες της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή