Άνεση και ασφάλεια

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο με το Citroën C4 Cactus, το hatchback-σημείο αναφοράς.

Το Citroën C4 Cactus που είχαμε στο ταξίδι μας στην Κρήτη ήταν εφοδιασμένο με τον 1.600άρη BlueHDi πετρελαιοκινητήρα των 100 ίππων. Η επιλογή αποδείχθηκε ιδανική για τις μετακινήσεις μας από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο και στις γύρω περιοχές, λόγω της πολύ καλής απόδοσης του κινητήρα, αλλά και της χαμηλής κατανάλωσής του (3,6 λτ./100 χλμ., σύμφωνα με τον κατασκευαστή).

Και στα 81 χλμ. της διαδρομής το C4 Cactus μας μετέφερε με άνεση και ασφάλεια, κάνοντας την οδική μας απόδραση πραγματικά απολαυστική. Στοιχεία όπως τα πολύ αναπαυτικά καθίσματα, η υψηλή ηχομόνωση και η προηγμένη ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions της Citroën φρόντισαν ώστε το νέο γαλλικό μοντέλο να μας ταξιδέψει υποδειγματικά.

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε, μέσω της κεντρικά τοποθετημένης στο εσωτερικό οθόνης αφής των 7 ιντσών, στο προηγμένο σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου, το οποίο, εκτός από διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και σύστημα 3D πλοήγησης τελευταίας γενιάς, προσφέρει και φωνητικό χειρισμό. Επιπλέον αυτών, η παρουσία των διαφόρων συστημάτων υποστήριξης (Active Safety Brake, Lane Departure Warning System, Blind Spot Monitoring System, κ.λπ.) έκανε ακόμα πιο εύκολη τη… ζωή μας κατά την περιήγησή μας στο επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης.

Το νέο γαλλικό hatchback προσφέρεται στην ελληνική αγορά σε τιμές από 14.850 ευρώ (έκδοση με κινητήρα βενζίνης 1,2 λτ.-82 PS). Οι τιμές του diesel μοντέλου του ταξιδιού μας στην Κρήτη ξεκινούν από τα 16.800 ευρώ με πλήρη εξοπλισμό.

Άνεση και ασφάλεια-1

Φωτογραφία: © Getty Images/Ideal Image

ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Περίπου 81 χλμ. aπέχει το Ηράκλειο από το Ρέθυμνο. Στα πρώτα 20 χλμ. θα έχετε συνεχώς στα δεξιά σας τη θάλασσα, ενώ αργότερα θα την ξαναβρίσκετε συχνά πυκνά. Θα συναντήσετε λιγοστές, εύκολες στροφές, αλλά γενικά ο δρόμος είναι βατός, με μιάμιση ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά ρεύμα.

ΣΤΑΣΕΙΣ

• Περίπου 30 χλμ. μετά το Ηράκλειο θα κάνετε μια παράκαμψη 2 χλμ. με προορισμό το χωριό Φόδελε. Στο Μουσείο Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (τηλ. 2810-521500, καθημερινά 09.00-19.00, είσοδος 2 ευρώ) θα δείτε αντίγραφα των έργων του μεγάλου ζωγράφου. Καθίστε και για καφέ στο καφενείο παραδίπλα, απολαμβάνοντας τη δροσιά που προσφέρει ο καταπράσινος οικισμός.

• Αφού ξαναβγείτε στην εθνική οδό και μετά από 34 χλμ., πάρτε την έξοδο προς το χωριό Μελιδόνι και το ομώνυμο σπήλαιο (τηλ. 6941-561261, καθημερινά 08.00-20.00, είσοδος 4 ευρώ). Μικρό και περιποιημένο, εντυπωσιάζει με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες του. Στην κεντρική αίθουσα έχει τοποθετηθεί μνημείο ηρώων και οστεοφυλάκιο: 370 γυναικόπαιδα και 30 πολεμιστές κάηκαν μέσα στο σπήλαιο από τους Τούρκους τον Ιανουάριο του 1824.

• Για παραδοσιακά φαγητά στην κατσαρόλα και στο ταψί και κρεατικά στα κάρβουνα θα σταματήσετε στην ταβέρνα του Ζήση, λίγο πριν από το Ρέθυμνο (Μάχης Κρήτης 63, Μυσίρια, τηλ. 28310-28814).  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή