Το μικρό των μεγάλων επιδόσεων

Το μικρό των μεγάλων επιδόσεων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξορμούμε στις παραλίες και στη φύση της Σιθωνίας με το ολοκαίνουργιο SEAT Arona.

Το Arona είναι το νέο μικρό SUV της SEAT, το οποίο επιλέξαμε για το ταξίδι μας μέχρι τη Χαλκιδική, αλλά και για τις εξορμήσεις μας στις παραλίες και στα χωριά της Σιθωνίας. Το μοντέλο που οδηγήσαμε διέθετε τον ισχυρότερο 1.000άρη turbo κινητήρα βενζίνης με τους 115 ίππους, ο οποίος μας εντυπωσίασε όχι μόνο με την απόδοσή του, αλλά και με τη χαμηλή του κατανάλωση (4,9 λτ./100 χλμ. εργοστασιακή μέση τιμή), γεγονός σημαντικό για ένα τέτοιο ταξίδι.

Παρά τις compact διαστάσεις του –το μήκος του είναι μόλις 4.138 μ.–, το SEAT Arona χώρεσε με άνεση την τετραμελή παρέα μας μαζί με όλες τις αποσκευές της, αφού διαθέτει έναν μεγάλο για την κατηγορία του χώρο αποσκευών 400 λίτρων. Παράλληλα, εκμεταλλευτήκαμε σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας τις διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου, φορτίζοντας μάλιστα το κινητό μας αυτόματα στον ειδικό χώρο στη βάση της κονσόλας.

Στο ταξίδι μας προς τη Χαλκιδική, το SEAT Arona μας εξέπληξε ευχάριστα με την ασφάλεια που μας προσέφερε,  καθώς και με την εξαιρετική ηχομόνωση της καμπίνας.

Στις επαρχιακές διαδρομές της Σιθωνίας η καλορυθμισμένη ανάρτηση τόνισε ακόμα περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας του αυτοκινήτου, την ίδια στιγμή που η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος μας επέτρεψε να κινηθούμε με ευκολία σε δρόμους με λακκούβες και στο χώμα.

Το μικρό  των μεγάλων επιδόσεων-1

Φωτογραφία: © Getty Images/Ideal Image

O ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ 

Περίπου 100 χλμ. θα διανύσετε για να κάνετε τον γύρο του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής, ξεκινώντας από τον Όρμο Παναγιάς και καταλήγοντας στη Νικήτη. Ο δρόμος στο μεγαλύτερο κομμάτι του βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, αλλά αρκετά πιο ψηλά από αυτήν, μέσα στα πεύκα. Στο μεγαλύτερο κομμάτι είναι διπλής κυκλοφορίας, χωρίς διαχωριστικό στη μέση, με μία ή μιάμιση λωρίδα κυκλοφορίας ανά ρεύμα.

ΣΤΑΣΕΙΣ

• Στο εστιατόριο Treehouse του Ekies All Senses Resort (τηλ. 23750-91000), το εκλεπτυσμένο μενού του σεφ Δημήτρη Παμπόρη σερβίρεται στα τραπέζια που βρίσκονται ψηλά σε δεντρόσπιτο με θέα στη θάλασσα.

• Μετά από 16 χλμ. θα συναντήσετε τη φημισμένη παραλία του Αρμενιστή, με τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και τη χοντρή άμμο. Το ίδιο απολαυστική είναι η βουτιά και στην παραλία της Τορώνης, μετά από 43 χλμ. Για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά δίπλα στο κύμα καθίστε στην ψαροταβέρνα Στέλιος (τηλ. 23750-51072).

• Λίγα χιλιόμετρα μετά την Τορώνη, στρίψτε αριστερά για Τριστινίκα, με προορισμό τo Ethnic Beach Bar, με την εξωτική διακόσμηση και τη χαλαρή μουσική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή