Ελέγχονται κι άλλα νοσοκομεία πλην Λαϊκού για τη σπείρα με τα φάρμακα

Ελέγχονται κι άλλα νοσοκομεία πλην Λαϊκού για τη σπείρα με τα φάρμακα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δράση και εκτός Αθηνών και σε άλλα νοσοκομεία, πλην του Λαϊκού, είχαν όπως προκύπτει από τις συνεχιζόμενες έρευνες της Δικαιοσύνης τα μέλη της πολυμελούς σπείρας που είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση παράνομης εμπορίας ακριβών φαρμάκων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των ήδη κατηγορουμένων, ο βασικός πυρήνας των οποίων απολογήθηκε χθες ώς αργά το βράδυ στην ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς, έχουν εντοπιστεί και ελέγχονται άλλοι οκτώ γιατροί, ενώ όλα τα στοιχεία οδηγούν στο ότι η δράση του κυκλώματος είχε απλώσει τα πλοκάμια της και σε άλλα νοσοκομεία.

Η συμβολή στην εξάρθρωση της σπείρας από τις γερμανικές αρχές, εμφανίζεται από τη δικογραφία ως εξαιρετικά σημαντική, καθώς από τις έρευνες στη Γερμανία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, όταν από έλεγχο που διενεργήθηκε σε γερμανική φαρμακαποθήκη εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες ακριβών φαρμάκων με ελληνικές σημάνσεις και χωρίς να φέρουν ταινίες γνησιότητας.

Τα διακινούμενα παρανόμως φάρμακα, όπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία, ήταν νοσοκομειακής χρήσης, υψηλού κόστους και είχαν διακινηθεί μέσω του φαρμακείου ενός εκ των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας που περιγράφει τη δράση του κυκλώματος, τα μέλη του εμφάνιζαν νομιμοφανή τιμολόγια τα οποία και εντοπίστηκαν από τους ελέγχους. Εντύπωση προκαλεί η οργάνωση της εγκληματικής ομάδας με καθορισμένους ρόλους και δραστηριότητες, καθώς οι μετέχοντες σε αυτή, χωρίζονταν σε τέσσερις πυρήνες με διακριτά καθήκοντα, ενώ ως αρχηγός φέρεται ένας Αιγύπτιος, ο οποίος δεν διέμενε μονίμως στη χώρα μας και όταν απουσίαζε είχε αναπλήρωση από μία γυναίκα. Το ύψος της αξίας των φαρμάκων που διακινήθηκαν παράνομα μέσω συγκεκριμένου φαρμακείου ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ.

Πρωτοφανή είναι τα στοιχεία της δικογραφίας για την ενεργή συμμετοχή γιατρών και νοσηλευτών στο κύκλωμα, καθώς, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης εκμεταλλευόμενα την ιδιότητα του ιατρού ή του νοσηλευτή και δρώντας στο πλαίσιο άσκησης δημόσιας υπηρεσίας, εξέδιδαν ψευδείς συνταγές με τα εν λόγω φάρμακα ή ιδιοποιούνταν παρανόμα αυτά που περιέρχονταν στην κατοχή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή