Ρεκόρ συμμετοχών στον 6ο κύκλο του προγράμματος egg της Eurobank

Ρεκόρ συμμετοχών στον 6ο κύκλο του προγράμματος egg της Eurobank

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε, χθες, η υποβολή επιχειρηματικών ιδεών για συμμετοχή στον 6ο κύκλο του προγράμματος νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας egg που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank σε συνεργασία με την Corallia από το 2013. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αξιολόγηση των υποψηφίων έχει ήδη ξεκινήσει, ώστε τον Ιούνιο να αναδειχθούν οι περίπου 30 ομάδες που θα συμμετάσχουν για 12 μήνες στο πρόγραμμα, με στόχο να μετεξελίξουν την ιδέα τους σε επιχείρηση. Φέτος, καταγράφηκαν περισσότερες από 3.000 εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, 270 ολοκληρωμένες υποβολές αιτήσεων συμμετοχής και 191 υποψηφιότητες. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό υποψηφιοτήτων στην ιστορία όλων των κύκλων του egg, οι οποίες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της αξιολόγησης των επιχειρηματικών τους σχεδίων, με βάση την πληρότητα και την αρτιότητα του φακέλου που υπέβαλαν.

Οι επιχειρηματικές ιδέες που υποβλήθηκαν καλύπτουν όλους τους τομείς της οικονομίας. Ωστόσο, οι κλάδοι που σημείωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι εκείνοι των καινοτόμων εφαρμογών του τουρισμού (19%), των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) με έμφαση στο Internet of Things και FinTech (17%), του ηλεκτρονικού επιχειρείν (15%), των δημιουργικών βιομηχανιών – gaming (13%) καθώς και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας (11%).

Παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση της συμμετοχής των συμμετεχόντων και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση του ανταγωνισμού είναι η παροχή μιας ευρείας γκάμας χρηματοδοτικών εργαλείων, που περιλαμβάνει από την παροχή μικροχρηματοδοτήσεων και επιχειρηματικών κεφαλαίων κίνησης μέχρι πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια υψηλού ρίσκου. Σημειώνεται, επίσης, ότι για πρώτη φορά σε αυτό το στάδιο του προγράμματος καταγράφηκε διψήφιο ποσοστό (10%) συμμετοχής από επιχειρηματικές ομάδες που έχουν ήδη συστήσει επιχείρηση για την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου. Αυτό, μάλιστα, εκλαμβάνεται και ως μία θετική ένδειξη για την ωρίμανση του ελληνικού οικοσυστήματος startup, κάτι που αποτελεί και βασικό στόχο του προγράμματος egg. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επέκταση του ορίου έως 6 άτομα ανά ομάδα έδωσε φέτος τη δυνατότητα σε ωριμότερα 5μελή και 6μελή σχήματα να συμμετέχουν για πρώτη φορά, σε ποσοστό 5% επί του συνόλου των προκριθέντων επιχειρηματικών σχεδίων. Δυναμική ήταν και η παρουσία των γυναικών με συμμετοχή που ανέρχεται στο 31% επί του συνόλου των επιχειρηματικών σχεδίων, ενώ το 12% του συνόλου των συμμετεχόντων έχει ηλικία άνω των 40 ετών, γεγονός που καταδεικνύει ότι η νεοφυής επιχειρηματικότητα έχει αρχίσει να προκαλεί το ενδιαφέρον ποικίλων ηλικιακών ομάδων.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου επισήμανε ότι «η χώρα μας έχει πληγωθεί τα τελευταία χρόνια από τη μεγαλύτερη ίσως διαρροή ταλαντούχων νέων στην ιστορία της. Στρατηγική προτεραιότητα για εμάς στη Eurobank είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν στην επιχειρηματικότητα, και ιδιαίτερα στη νεανική επιχειρηματικότητα, να γίνει κεντρικό γρανάζι στον μηχανισμό της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας για την ελληνική κοινωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή