«Μάχη» στο ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου

«Μάχη» στο ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οριακή πλειοψηφία 13 ψήφους υπέρ και 12 κατά σε διάσκεψη της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θα επαναληφθεί και τις προσεχείς ημέρες, το ανώτατο δικαστήριο, κατά πληροφορίες, έκρινε νόμιμες και συνταγματικές διατάξεις που αφορούν σημαντικά, αλλά τεχνικά θέματα, που σχετίζονται με τις περικοπές των συντάξεων που έχουν προνομοθετηθεί για τις αρχές του 2019.

Οι διασκέψεις των ανώτατων δικαστών για το σύνολο του λεγόμενου νόμου Κατρούγκαλου συνεχίζονται, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη συνταγματικότητα η μη των διατάξεων αυτών, που αφορούν περικοπές στις συντάξεις αλλά και το σύνολο του ασφαλιστικού νόμου.

Η διάσκεψη με την οριακή πλειοψηφία που δεν είναι και η τελική, σύμφωνα με πληροφορίες, ασχολήθηκε με θέματα, όπως ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς, ζητήματα που άπτονται βασικών διατάξεων του λεγόμενου νόμου Κατρούγκαλου και τα οποία είχαν θέσει προς κρίση στο ανώτατο δικαστήριο συνδικαλιστικές οργανώσεις συνταξιούχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή