700 χιλιάδες για το μοναδικό A. LANGE & SÖHNE 1815 “Homage to Walter Lange”

700 χιλιάδες για το μοναδικό A. LANGE & SÖHNE 1815 “Homage to Walter Lange”

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 13 Μαΐου στη Γενεύη, στην πολυαναμενόμενη εαρινή δημοπρασία του οίκου Phillips, το 1815 “Homage to Walter Lange” πωλήθηκε έναντι του ποσού των 852.500 ελβετικών φράγκων (713.627 ευρώ) σημειώνοντας την υψηλότερη τιμή στην οποία έχει πουληθεί ποτέ ρολόι της Lange. Πρόκειται για ένα και μοναδικό μοντέλο, αφιερωμένο στον αείμνηστο ιδρυτή της Lange Uhren GmbH, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2017.

700 χιλιάδες για το μοναδικό A. LANGE & SÖHNE 1815 “Homage to Walter Lange”-1

Walter Lange

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται ένας μηχανισμός με sweep seconds, καντράν από μαύρο σμάλτο και κάσα 40,5 mm από ανοξείδωτο ατσάλι. Σημειωτέον ότι η A. Lange & Söhne κατασκευάζει μόνο ρολόγια από ευγενή μέταλλα (χρυσό και πλατίνα) και χρησιμοποιεί το ατσάλι μόνο για πολύ σπάνια και αποκλειστικά μοντέλα. Όλα τα έσοδα από αυτή την πώληση θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα στο Children Action Foundation. Το εν λόγω ίδρυμα που εδρεύει στην Ελβετία βοηθά στην ενίσχυση της σωματικής και συναισθηματικής υγείας μη-προνομιούχων παιδιών και νέων από οκτώ χώρες της υφηλίου.

700 χιλιάδες για το μοναδικό A. LANGE & SÖHNE 1815 “Homage to Walter Lange”-2

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lange, Wilhelm Schmid, δήλωσε ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα της δημοπρασίας: «Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που μπορούμε να συμβάλλουμε τόσο ενεργά στο σημαντικό έργο του ιδρύματος Children Action, όπως ήταν και η πρόθεση του Walter Lange. Το γεγονός ότι το ρολόι δημοπρατήθηκε για ένα τόσο μεγάλο ποσό ακτικατοπτρίζει όχι μόνο την υψηλή αξία των ρολογιών A. Lange & Söhne, αλλά και τον τεράστιο θαυμασμό που έτρεφε για τον Walter Lange η παγκόσμια κοινότητα των συλλεκτών».

700 χιλιάδες για το μοναδικό A. LANGE & SÖHNE 1815 “Homage to Walter Lange”-3

O Aurel Bacs του οίκου Phillips και ο Wilhelm Schmid, διευθύνων σύμβουλος της A. Lange & Söhne.

Σύμφωνα με τον Aurel Bacs, τον άνθρωπο που διεξήγαγε τη δημοπρασία, η επιτυχία του ρολογιού μπορεί να εξηγηθεί ως εξής: «Το 1815 “Homage to Walter Lange” είναι το πρώτο ατσάλινο ρολόι που κυκλοφόρησε επισήμως και δημοσίως η A. Lange & Söhne. Αποτελεί το όνειρο κάθε συλλέκτη και δημιουργήθηκε εξ αρχής με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά παιδιά που έχουν ανάγκη. Η μοναδική αυτή ιστορία θα συνδέεται πάντοτε με την προέλευση του ρολογιού και ήταν μεγάλη τιμή για όλους εμάς εδώ στη Phillips το γεγονός ότι συμμετείχαμε σε αυτή την ωραία προσπάθεια».

700 χιλιάδες για το μοναδικό A. LANGE & SÖHNE 1815 “Homage to Walter Lange”-4
700 χιλιάδες για το μοναδικό A. LANGE & SÖHNE 1815 “Homage to Walter Lange”-5

Εκτός από αυτό το μοναδικό ατσάλινο μοντέλο, η Lange δημιούργησε άλλες τρεις συλλεκτικές εκδόσεις του 1815 “Homage to Walter Lange”: 145 αντίτυπα σε λευκό χρυσό, 90 από ροζ χρυσό και 27 από κίτρινο χρυσό.

700 χιλιάδες για το μοναδικό A. LANGE & SÖHNE 1815 “Homage to Walter Lange”-6

Οι αριθμοί σε κάθε limited edition αναφέρονται σε σημαντικές ημερομηνίες-σταθμούς στην ιστορία της Lange: 145 χρόνια μεσολάβησαν ανάμεσα στις 7 Δεκεμβρίου 1845 όταν ιδρύθηκε η εταιρεία από τον Ferdinand Adolph Lange και στις 7 Δεκεμβρίου 1990 όταν έγινε η επανίδρυση της εταιρείας από τον δισέγγονό του, Walter Lange. Ο αριθμός των ρολογιών στην έκδοση από ροζ χρυσό αναφέρεται στο έτος 1990. Τέλος, το 27αφορά τα χρόνια που πέρασαν προτού παρουσιαστεί η ειδική αυτή έκδοση προς τιμήν του Walter Lange, στις 7 Δεκεμβρίου 2017.

Δείτε και ένα σύντομο video με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Walter Lange…

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή