Πικραμμένος: Τυχόν μη ολοκλήρωση της διαδικασίας προσβάλει βάναυσα την προσωπικότητά μου

Πικραμμένος: Τυχόν μη ολοκλήρωση της διαδικασίας προσβάλει βάναυσα την προσωπικότητά μου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενώπιόν σας, στη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου, σας ζήτησα να παραδοθώ αθώος στην κοινωνία το ταχύτερο δυνατόν. Μου ζητήθηκε να προσέλθω στην προανακρτική επιτροπή για να εκφέρω τη γνώμη μου για το θέμα της αρμοδιότητάς της. Δεν προσήλθα, αλλά έστειλα επιστολή, με την οποία εξήγησα ότι επαφίεμαι στην κρίση της για ένα τέτοιο θέμα καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, στη συζήτηση για την υπόθεση Novartis, στη Βουλή.

«Σήμερα, κάποιους μήνες μετά, σας δηλώνω με παρρησία ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου ποιο όργανο θα κριθεί ως αρμόδιο για να κρίνει την υπόθεση. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το θέμα να ερευνηθεί στην ουσία του. Έχω, όμως, τον φόβο ότι με τις διαδικασίες που ακολουθούνται μπορεί να μη συμβεί. Τυχόν αδικαιολόγητη παράταση ή μη ολοκλήρωση της διαδικασίας προσβάλει βάναυσα την προσωπικότητα ενός ανθρώπου που υπηρέτησε τη δικαιοσύνη με πιστό τρόπο 37 χρόνια και νομίζει ότι πλήττει το κύρος της ίδιας της δικαιοσύνης» πρόσθεσε.

Ο κ. Πικραμμένος ζήτησε την πιστή τήρηση των κανόνων της ελληνικής και ευρωπαϊκής έννομης τάξης και την ταχύτατη διαλεύκανση της ουσίας τής υπόθεσης, «διότι αν και αυτή η υπόθεση συρθεί επί μακρόν, όχι μόνο θα εξακολουθήσει να σπιλώνεται η προσωπικότητά μου, αλλά θα δίνεται σε ορισμένους το έρεισμα να ισχυριστούν ότι πρόκειται εντέλει για πολιτική δίωξη».

«Είναι γνωστό σε όλο το πανελλήνιο ότι καμία απολύτως σχέση δεν έχω με το αποκαλούμενο σκάνδαλο Novartis. Ουδεμία απολύτως σχέση. Σας καλώ, λοιπόν, να πράξετε το καθήκον σας» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή