Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος

Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι πλέον σύζυγοι, όπως τους ονόμασε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο οποίος τέλεσε τον σημερινό γάμο.

Νωρίτερα, ο Χάρι φόρεσε τη βέρα στο δάκτυλο της Μέγκαν και εκείνη έκανε το ίδιο στον Χάρι, αφού πρώτα το ζευγάρι απάντησε στον αρχιεπίσκοπο ότι δέχεται ένας τον άλλον ως σύζυγο, ακολουθώντας την παράδοση, σε μια θρησκευτική τελετή πολύ συγκινητική στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, ενώπιον 600 καλεσμένων εκ των οποίων η βασίλισσα Ελισάβετ και πλήθος διασημοτήτων.

Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-1
Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-2
Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-3

Φορώντας ένα ολόλευκο μακρυμάνικο νυφικό, η Μέγκαν Μαρκλ βάδισε χωρίς συνοδεία στη μέση του ναού του Αγίου Γεωργίου, όπου ο διάδοχος του θρόνου Κάρολος, μαζί με τον γιο του περίμεναν τη μέλλουσα νύφη. 

Αφού αντάλλαξαν υποσχέσεις αγάπης και αφοσίωσης «έως το θάνατο», ο 33χρονος Χάρι, έκτος κατά σειρά διάδοχος του βρετανικού θρόνου πέρασε το χρυσό δακτυλίδι στο δάχτυλο της Μέγκαν, παρούσης της βασίλισσας Ελισάβετ, πλήθους βασιλικών αξιωματούχων αλλά και διασημοτήτων.

Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-4
Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-5

«Επικύρωσαν τον γάμο τους ενώνοντας τα χέρια τους και ανταλλάσσοντας δαχτυλίδια. Τους ανακηρύσσω λοιπόν ανδρόγυνο», είπε ο  Αρχιεπίσκοπος του Καντερμπέρι που τέλεσε την τελετή. Η γάμος καθιστά την κατά τρία χρόνια μεγαλύτερη του Χάρι, Μέγκαν μέλος μίας εκ των μεγαλυτέρων βασιλικών οικογενειών του σύγχρονου κόσμου.

Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-6

Παρότι η τελετή ενσωμάτωσε πολλές από τις βρετανικές μοναρχικές παραδόσεις που έχουν τις ρίζες τους πίσω στο 1066, η γεννημένη στο Λος Αντζελες Μέγκαν Μαρκλ, κατάφερε να φέρει έναν νέο αέρα στην τελετή, σημειώνει το Reuters. 

Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-7

Για παράδειγμα, δεν έκανε υπόκλιση μπροστά στο σύζυγό της, ενώ ο Χάρι σε αντίθεση με άλλους άρρενες πριγκιπόπαιδες θα φορέσει το γαμήλιο δαχτυλίδι.  O πατέρας της Μέγκαν δεν στάθηκε δυνατό να παρακολουθήσει την τελετή καθώς υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς αλλά λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του μαρτυρίου  δήλωσε: «Το μωρό μου δείχνει πανέμορφο και ευτυχισμένο. 

Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-8

Για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι ο κατάλογος των προσκεκλημένων δεν περιλάμβανε πολιτικούς αλλά πολλές προσωπικότητες της σόουμπιζ και φίλους του ζευγαριού, όπως η αμερικανίδα Οπρα Γουίνφρει, ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ και άλλοι. 

Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-9

Το παρών έδωσαν η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια του τένις Σερένα Ουίλιαμς, ο διεθνής παίκτης του ράγκμπι Τζέιμς Χάσκελ, ο βρετανός ηθοποιός 'Ιντρις Ελμπα, γνωστός για το ρόλο του Μαντέλα που υποδύθηκε, ο βρετανός τραγουδιστής Τζέιμς Μπλαντ, συνθέτης της επιτυχίας "You're beautiful", πρώην στρατιώτης όπως ο Χάρι, ο οποίος τραγουδούσε στους Invictus Games, τους αθλητικούς αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο ο πρίγκιπας Χάρι για ανάπηρους στρατιώτες.

Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-10

Καλεσμένοι ήταν και αρκετοί ηθοποιοί της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Suits», όπου πρωταγωνίστησε η Μέγκαν, όπως ο «σύζυγός» της στη σειρά Πάτρικ Ανταμς, ο Γκάμπριελ Μαχτ, η Σάρα Ράφερτι, όπως και οι βρετανοί συνάδελφοί τους Τομ Χάρντι και Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-11

Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων ήταν ένας στενός φίλος του Χάρι, ο πρίγκιπας Σιίσο του Λεσότο, με τον οποίο ίδρυσε μια φιλανθρωπική οργάνωση για τα ορφανά του AIDS. Από την πλευρά της οικογένειας, οι αδελφοί και οι αδελφές της αείμνηστης Λαίδης Νταϊάνας, όπως ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ, ήταν όλοι καλεσμένοι.

Και οι δύο μεγάλες αγάπες του Χάρι πριν ο πρίγκιπας γνωρίσει τη Μέγκαν: η Τσέλσι Ντέιβι και η Κρεσίντα Μπόνας είχαν λάβει τη θέση τους στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-12

Το παρών έδωσαν επίσης ο αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ και η δικηγόρος σύζυγός του Αμάλ, η βασίλισσα των αμερικανικών talk-shows 'Οπρα Γουίνφρεϊ, ο τραγουδιστής 'Ελτον Τζον και ο σύζυγός του Nτέιβιντ Φέρνις, ο βρετανός άσσος του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ και η γυναίκα του Βικτόρια, σχεδιάστρια μόδας και πρώην μέλος του συγκροτήματος Spice Girls.

Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-13

Σπάνια εξαίρεση από τους πολιτικούς: ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ, ο οποίος είχε συνδεθεί με τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι μετά τον θάνατο της μητέρας τους, παρέστη στο γάμο.

Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν στον βασιλικό γάμο: 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-14
Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-15
Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-16
Με λαμπρότητα, βρετανική παράδοση αλλά και καινοτομίες ο βασιλικός γάμος-17

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή