Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τελειώνετε με τους «Ρουβίκωνες»

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τελειώνετε με τους «Ρουβίκωνες»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα περιστατικά βίας και ανομίας όπως η πρόσφατη επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

«Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σας καλώ από αυτό το βήμα σήμερα κ. Τσίπρα να πράξετε επιτέλους κάτι αυτονόητο για όλους τους πολίτες. Καταδικάστε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Κυρίως όμως, δεσμευτείτε να το αποδείξετε στην πράξη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Παράλληλα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναμετρηθεί με «το αμαρτωλό παρελθόν του» ενώ πρόσθεσε: «Απελευθερώστε τα Εξάρχεια, απελευθερώστε τα κατειλημμένα κτήρια και δώστε τα στους πολίτες και τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες».

«Σταματήστε να εξωραΐζετε τον τραμπουκισμό, αποκαλώντας τον «ακτιβισμό» κ. Τσίπρα. Και συνειδητοποιείστε επιτέλους ότι είναι αποτέλεσμα της αριστερής ιδεοληψίας σας να διαχωρίζετε τη βία σε αυτήν των ακροδεξιών και σε εκείνη του «συγκεντρωμένου πλήθους» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε παράλληλα: «Δεν σας επιτρέπω ποτέ ξανά να αφήσετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε έκφανση βίας».

«Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008. Εσείς χαϊδέψατε και αποθρασύνατε τους αγανακτισμένους όταν μιλούσαν για κρεμάλες. Εσείς εξισώνατε τη φυσική βία με τη βία των μνημονίων. Εσείς είστε που 8 χρόνια μετά, δεν τολμήσατε να πείτε λέξη για να τιμήσετε τη μνήμη των δολοφονημένων της Marfin» είπε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «έχετε τεράστια ευθύνη για τη βία και την ανομία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή