Ατζέντα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ατζέντα-1

// ΛΟΝΔΙΝΟ //

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ [ Από 1/6 έως 2/9/2018]

Η έκθεση «Chagall: The Breakthrough Years, 1911-1919» στη National Gallery περιλαμβάνει έργα του Marc Chagall (1887-1985) από την οκταετία που σημάδεψε την προσωπική και καλλιτεχνική του εξέλιξη. Το διάστημα 1911-1914 ο νεαρός ζωγράφος ανακάλυπτε τις αντιθέσεις ανάμεσα στη γενέτειρά του Λευκορωσία και στη ζωή στο Παρίσι. Τα έργα αυτά, που εμφανίζονται παράλληλα με το προοδευτικό ρεύμα της avant-garde που εκπροσωπείται από τους Picasso, Sonia Delaunay κ.ά., συνδυάζουν λαϊκές μνήμες από το Vitebsk με εικόνες της σύγχρονης ευρωπαϊκής μητρόπολης. Το 1914 επιστρέφει στη χώρα του, το ξέσπασμα όμως του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου τον βάζει και πάλι μπροστά σε νέες αναζητήσεις. Είναι η περίοδος (έως το 1919) που ασχολείται με τις προσωπογραφίες, εικόνες από την εβραϊκή ζωή και τις κοινωνικοπολιτικές αναταραχές.

nationalgallery.org.uk


Ατζέντα-2

// ΠΑΡΙΣΙ //

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ [έως 15/9/2018]

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Κήποι των Βερσαλλιών προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από ξεχωριστά θεάματα. Από τα πιο ιδιαίτερα είναι τo «Fountain Night show», που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο από τις 20.30 έως τις 23.00 και περιλαμβάνει σόου με λέιζερ και άλλα εφέ φωτισμού πάνω στα σιντριβάνια, με το νερό να εκτοξεύεται την ίδια στιγμή σε πρωτότυπους σχεδιασμούς. Η βραδιά ολοκληρώνεται με τη ρίψη βεγγαλικών που φωτίζουν τους κήπους. Νωρίς το απόγευμα, στις 18.30, δίνεται χορός στο Ballroom και κονσέρτο στους κήπους.

en.chateauversailles.fr


Ατζέντα-3

// ΒΑΣΙΛΕΙΑ //

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ [Από 14 έως 17/6/2018]

Ο κόσμος της τέχνης δίνει ραντεβού στη Βασιλεία με 291 γκαλερί και περισσότερους από 4.000 καλλιτέχνες να συμμετέχουν στην ετήσια συνάντηση Art Basel Show. Ανάμεσα στις ενότητες που ξεχωρίζουν είναι η Unlimited με 71 μεγάλης κλίμακας projects, παλαιότερα έργα αλλά και νεότερα που πραγματοποιήθηκαν ειδικά για το σόου. Στο πλαίσιο του event, υλοποιείται και η νέα πρωτοβουλία Art Basel Cities, που διευκολύνει τους ντόπιους καλλιτέχνες να αναπτύξουν διεθνείς συνεργασίες, δικτυώνοντάς τους.

www.artbasel.com


Ατζέντα-4

// ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ //

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΤΕΧΝΗ [Από 27/6 έως 26/8/2018]

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ακτιβιστική δράση των Βέλγων καλλιτεχνών στα ’60s, το Bozar παρουσιάζει την έκθεση «Resist!» με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από διαδηλώσεις με αφορμή τον πόλεμο στο Βιετνάμ, τη δικτατορία στην Πορτογαλία, τη διχοτόμηση του Βερολίνου, πορείες για τα ανθρώπινα δικαιωματα, και άλλα ιστορικά γεγονότα της εποχής.  Η έκθεση αποτελεί μέρος της Μπιενάλε Φωτογραφίας Summer of Photography. www.bozar.be


Ατζέντα-5

// ΒΟΛΟΣ //

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ [Έως 16/6/2018]

Aπό τα παρηκμασμένα κτίρια της παλιάς βιομηχανικής πόλης του Βόλου και τα παλιά σκαριά που πεθαίνουν στον ταρσανά έως τις σκισμένες αφίσεις στους δρόμους της Αθήνας, τα έργα του ζωγράφου Γιάννη Μιχαηλίδη που παρουσιάζονται στην έκθεση «Πτυχώσεις 2014-2018» στον Χώρο Τέχνης «δ.» διερευνούν το στοιχείο της φθοράς. Ο καλλιτέχνης αποκαλύπτει τις πηγές της έμπνευσής του μέσα από τους χώρους όπου έζησε και εξηγεί ότι στη ζωγραφική του αυτά ερμηνεύονται σαν μεταλλαγμένη νεκρή φύση.

www.deltaartgallery.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή