Με αναφορές στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το σχόλιο της Μέρκελ για την Ιταλία

Με αναφορές στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το σχόλιο της Μέρκελ για την Ιταλία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερες αναφορές στα αρχικά στάδια της συνεργασίας της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επεφύλασσε η πρώτη αντίδραση της Αγκελα Μέρκελ για τις εξελίξεις στην Ιταλία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε μεν ότι το Βερολίνο θα συνεργαστεί με όποια κυβέρνηση συνασπισμού προκύψει στην Ιταλία, επισημαίνοντας όμως πως όλες οι συζητήσεις για την οικονομική πολιτική θα πρέπει να γίνονται εντός των κανόνων που διέπουν την ευρωζώνη.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ιταλία, η Αγκελα Μέρκελ είπε: «Πρέπει να μιλάμε με κάθε κυβέρνηση αλλά έχουμε αρχές στην ευρωζώνη και φυσικά θα υπάρξουν δύσκολες ερωτήσεις».

Ερωτηθείσα εάν ανησυχεί με τις εξελίξεις αυτές, η Μέρκελ φάνηκε να τις παραλληλίζει με την κατάσταση που αντιμετώπισε κατά την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

«Κοιτάξτε, όταν έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, υπήρχαν πολλά ερωτηματικά στο τραπέζι. Μιλήσαμε μεταξύ μας πολλά – πολλά βράδια, αλλά μαζί καταφέραμε κάτι. Αλλά πρέπει να κάνουμε αυτή τη δουλειά, από τη στιγμή που η Ιταλία είναι ένα σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ από το βήμα συνεδρίου που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή