Τουρκικά δημοσιεύματα «διαφημίζουν» τη στρατιωτική ανωτερότητα έναντι της Ελλάδας

Τουρκικά δημοσιεύματα «διαφημίζουν» τη στρατιωτική ανωτερότητα έναντι της Ελλάδας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην στρατιωτική ανωτερότητα της Άγκυρας έναντι της Αθήνας, αναφέρεται τουρκικό δημοσίευμα που δημοσιεύθηκε στο κρατικό πρακτορείο Anadolu και αναμεταδόθηκε και από άλλα μέσα της γείτονος, κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές στον βαλλιστικό πύραυλο «Bora» με βεληνεκές 280 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτήν την στιγμή στην Τουρκία ετοιμάζεται ο νέος βαλλιστικός πύραυλος με βεληνεκές τα 800 χιλιόμετρα.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα ανησυχεί έντονα για το όπλο των Τούρκων, το Bora. Ο πύραυλος Bora έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα από την πλευρά του Αιγαίου. Αυτός είναι ο λόγος που το ελληνικό υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να πιέσει για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ένα πράγμα: χωρίς να ρισκάρει τη ζωή κανενός στρατιώτη της, η Τουρκία μπορεί πλέον να πιέσει την Αθήνα. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν διαθέτει κανέναν πύραυλο που να μπορεί να “αντιμετωπίσει” τον Bora…», αναφέρεται.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του θέματος ο πύραυλος «Bora» είναι μέσα στο Top 5 των τακτικών βαλλιστικών πυραύλων παγκοσμίως ενώ κυκλοφόρησαν και βίντεο από τις δοκιμές του βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή