Παραλύει η χώρα λόγω απεργίας – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα

Παραλύει η χώρα λόγω απεργίας – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ταλαιπωρία αναμένεται σήμερα για όσους μετακινηθούν στην Αθήνα λόγω της συμμετοχής εργαζομένων στις συγκοινωνίες στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» και στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, σήμερα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από 9 π.μ. – 9 μ.μ., ενώ την Πέμπτη 31 Μαΐου θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα λόγω της κήρυξης 24ωρης απεργίας. Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στη σημερινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στο τραμ, το οποίο θα κυκλοφορήσει από 9 π.μ. – 9 μ.μ. Σε ό,τι αφορά τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα κανένα δρομολόγιο λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Παρά το γεγονός ότι εργαζόμενοι σε μετρό και ηλεκτρικό δεν θα απεργήσουν σήμερα, τα δρομολόγια του μετρό δεν θα διεξάγονται από τη «Δουκ. Πλακεντίας» έως το «Αεροδρόμιο». Οι εργαζόμενοι, όμως, στο μετρό και στον ηλεκτρικό θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας αύριο, με αποτέλεσμα οι συρμοί να κυκλοφορήσουν από 9 π.μ. – 9 μ.μ.

Παραλύει η χώρα λόγω απεργίας – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα-1

Λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 10.00 έως τις 13.00. Ωστόσο, η κινητοποίηση αναμένεται να επηρεάσει τις ώρες αναχώρησης και άφιξης και άλλων πτήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ενδεικτικά, η AEGEAN και η Olympic Air θα ακυρώσουν έξι σκέλη πτήσεων και θα τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων.

Παραλύει η χώρα λόγω απεργίας – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα-2
Παραλύει η χώρα λόγω απεργίας – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα-3
Παραλύει η χώρα λόγω απεργίας – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα-4
Παραλύει η χώρα λόγω απεργίας – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα-5
Παραλύει η χώρα λόγω απεργίας – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα-6

 

 

Δεμένα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία από τη 00.01 τα ξημερώματα έως τις 12 τα μεσάνυχτα σήμερα λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην απεργία.

Παραλύει η χώρα λόγω απεργίας – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα-7

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στα σχολεία, καθώς στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης των συνομοσπονδιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απεργία έχουν προκηρύξει η Διδασκαλική Ομοσπονδία, η ΟΛΜΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος.

Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα καλούν τους γιατρούς του ΕΣΥ και τους λοιπούς εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία, οι ομοσπονδίες τους. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν οι μονάδες ΠΕΔΥ. Να απέχουν της εργασίας τους σήμερα καλούν τους γιατρούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τους οδοντιάτρους ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία αντίστοιχα. 

Συμμετοχή στην απεργία δήλωσαν εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην 24ωρη κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον Τύπο και στα ΜΜΕ από τις 6 π.μ. της Τετάρτης έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης. Η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει ξεχωριστό συλλαλητήριο στην Ομόνοια μισή ώρα νωρίτερα.

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί την πρώτη, στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας» που έχουν συνάψει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή