Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση με μολότοφ κατά κλούβας των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση με μολότοφ κατά κλούβας των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση με μολότοφ εναντίον κλούβας που μετέφερε διμοιρία των ΜΑΤ, κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο κ. Τσόγκας ζητεί να διεξαχθεί έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με την παραγγελία, τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της έκρηξης και παραβάσεων σχετικά με εκρηκτικές ύλες, σε βαθμό κακουργήματος. Προς την κατεύθυνση του εντοπισμού των δραστών ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κ. Θ. Τσαϊρίδης είχε απευθύνει έκκληση για παρέμβαση του εισαγγελέα, ενώ κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία για πλήρη αδιαφορία. «Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, να κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους 20 αστυνομικοί και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός», είχε τονίσει χαρακτηρισιτκά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thessnews.gr.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών της πόλης έκανε λόγο για προμελετημένη ενέργεια, καθώς οι δράστες γνώριζαν – όπως φαίνεται – το πρόγραμμα των αστυνομικών. Εξάλλου, η συγκεκριμένη διμοιρία βρίσκεται στο σημείο τα τελευταία χρόνια για τη φύλαξη του τουρκικού προξενείου. 

«Ηθελαν να κάψουν ζωντανούς αστυνομικούς», τόνισε ο κ. Τσαϊρίδης, ενώ υπογράμμισε ότι το λεωφορείο δεν φαινόταν από τις φλόγες. Υπογράμμισε δε, ότι ευτυχώς τα παράθυρα της κλούβας των ΜΑΤ ήταν κλειστά, αλλιώς «δεν ξέρω που θα ήταν σήμερα οι 20 αστυνομικοί που είχαν εγκλωβιστεί μέσα».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου άγνωστοι έριξαν βόμβες περισσότερες από 30 μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ που μετέφερε αστυνομικούς την ώρα που σχολούσαν από διατεταγμένη υπηρεσία στο τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, thessnews.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή