Αγκυρα για τους «οκτώ»: Θα τους βρούμε και θα τους πακετάρουμε

Αγκυρα για τους «οκτώ»: Θα τους βρούμε και θα τους πακετάρουμε

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη ήταν η αντίδραση της Αγκυρας στην είδηση της αποφυλάκισης των τελευταίων τεσσάρων Τούρκων αξιωματικών.

Ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις λίγο μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου και κατά τη διάρκεια συνέντευξης εφ' όλης της ύλης.

«H Ελλάδα που έχει υποφέρει από πραξικοπήματα υποστηρίζει και υποθάλπει τους πραξικοπηματίες της οργάνωσης του Γκιουλέν . Αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε. Με κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει στην Eλλάδα ο κύριος πρωθυπουργός της, αμέσως μετά το πραξικόπημα, είχαμε ένα θετικό κλίμα ότι αυτοί θα εκδοθούν στην Τουρκία. Ομολογουμένως είχαμε ελπίδες. Νομίζαμε ότι ο κ. Τσίπρας θα κρατήσει το λόγο του. Αλλά στην πορεία είδαμε ότι με την ενεργοποίηση των δικαστικών μηχανισμών αυτοί οι πραξικοπηματίες δεν εκδόθηκαν. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως μπορεί η Eλλάδα να μην τους εξέδωσε ή ακόμη να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες και σωματοφύλακες και πρόσθεσε:

«Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ό,τι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή