Τσακαλώτος: Αύξηση ΕΝΦΙΑ για το 15% των ιδιοκτητών

Τσακαλώτος: Αύξηση ΕΝΦΙΑ για το 15% των ιδιοκτητών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραδοχή ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί για το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος στο συγκεκριμένο ποσοστό περιλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές, τονίζοντας, ωστόσο πως η επιβάρυνση στις εν λόγω περιοχές θα κυμαίνεται στα 20 ευρώ τον χρόνο. Στο 15% των υπόχρεων των οποίων θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνονται και ιδιοκτήτες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, τόνισε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.

Σημείωσε ακόμη ότι μειωμένος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ για το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ για το υπόλοιπο 67%, θα παραμείνει ο ίδιος.

«Δεν είναι της ώρας οι συντάξεις»

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, και τα ερωτήματα των βουλευτών, αν υπάρχει η δυνατότητα να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς ώστε να μην περικοπούν από το 2019, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «δεν είναι της ώρας αυτά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και το θέμα τώρα πια, είναι η ρύθμιση του χρέους και η μεταμνημονιακή επιτροπεία.

Όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι στο πλαίσιο της ρύθμισης επιδιώκεται δεκαετής επιμήκυνση χωρίς αιρεσιμότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή