Γνωρίζει η κυβέρνηση για τους υποψήφιους γ.γ.

Γνωρίζει η κυβέρνηση για τους υποψήφιους γ.γ.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγγραφο του ΑΣΕΠ από το οποίο προκύπτει ότι υπουργοί της κυβέρνησης ενημερώθηκαν για τα ονόματα, και τέσσερις εξ αυτών και για τα προσόντα των υποψηφίων νέων γενικών γραμματέων, αμέσως μετά τη λήξη των αιτήσεων υποβολής υποψηφιοτήτων, παρουσίασε η Ν.Δ.

Απαντώντας σε ερώτηση του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Γεωργαντά, το ΑΣΕΠ αναφέρει ρητώς ότι «κατά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων εκάστης πρόσκλησης, διαβίβαζε στον πρόεδρο του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Διοικήσεων πίνακες με τα στοιχεία και τα προσόντα των υποψηφίων, όπως αυτά διατυπώθηκαν στην αίτηση συμμετοχής τους, κοινοποιώντας αρχικά τέτοιους πίνακες σε τέσσερις, κατά περίπτωση αρμόδιους, υπουργούς ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημά τους». Εν συνεχεία, το ΑΣΕΠ «μετά την επανεκτίμηση του όλου ρυθμιστικού πλαισίου του θέματος, κοινοποίησε στους υπόλοιπους υπουργούς το ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο των συμμετασχόντων».

Το θέμα έχει θίξει στη Βουλή επανειλημμένως η Ν.Δ., ενώ ο κ. Γεωργαντάς έχει καταθέσει ερώτηση στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, η οποία παραμένει αναπάντητη.

Μετά την παρουσίαση του εγγράφου που αποδεικνύει την κοινοποίηση των στοιχείων, η Ν.Δ. εγείρει εκ νέου νομικά, αλλά και πολιτικά ζητήματα αποδίδοντας παράλληλα και ευθύνες στο ΑΣΕΠ δεδομένου ότι «η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει αποφανθεί ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων δεν επιλέγονται σε μια διαδικασία πρόσληψης παραβιάζει προσωπικά δεδομένα».

«Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και μήνες επιδιώκουν με φωτογραφικό τρόπο να διορίσουν τα δικά τους παιδιά ως γραμματείς και της επόμενης κυβέρνησης, ζήτησαν και πήραν παρανόμως από το ΑΣΕΠ τους φακέλους των συνυποψηφίων τους», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς κατηγορώντας, παράλληλα, την κ. Γεροβασίλη ότι απέκρυψε τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι η κυβέρνηση έλαβε ενημέρωση από το ΑΣΕΠ.

Οπως πολλάκις έχει ειπωθεί στη Βουλή από τη Ν.Δ., η δυνατότητα των υφιστάμενων γραμματέων να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση φωτογραφικών προκηρύξεων οι οποίες στην πλειονότητά τους συντάχθηκαν από τους ίδιους. «Αποκομματικοποίηση δεν είναι η μετατροπή θέσεων με πολιτικό χαρακτήρα σε διοικητικές», σημειώνουν πηγές της Ν.Δ.

«Επιτέλους η Ν.Δ. ομολόγησε: θέλει κομματικούς διορισμούς και καμία διαδικασία», ήταν η απάντηση της κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι «η Ν.Δ. δεν θέλει οι μέχρι πρότινος κομματικές της τοποθετήσεις να αντικατασταθούν από αξιοκρατική διαδικασία επιλογής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή