Τουρκία: Απόρροια του αντι-ισλαμικού ρατσισμού η απόφαση της Αυστρίας να κλείσει τζαμιά

Τουρκία: Απόρροια του αντι-ισλαμικού ρατσισμού η απόφαση της Αυστρίας να κλείσει τζαμιά

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν αντέδρασε έντονα από το Twitter στην απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία 7 τζαμιών και την ταυτόχρονη απέλαση των ιμάμηδων τους.

Ο Καλίν που χαρακτήρισε την απόφαση απόρροια του αντιισλαμικού ρατσιστικού λαϊκιστικού κύματος στην Αυστρία πρόσθεσε ότι στόχος είναι η αποξένωση των ισλαμικών κοινοτήτων για πολιτικά οφέλη και συνέχισε:

Η ιδεολογική στάση της Αυστριακής κυβέρνησης έρχεται σε αντίθεση με τις παγκόσμιες αρχές δικαίου, τις πολιτικές κοινωνικής αρμονίας, το δίκαιο των μειονοτήτων και την ηθική συνύπαρξης.

Είναι επιβεβλημένη η κάθετη απόρριψη της προσπάθειας να καταστεί ο αντιισλαμισμός και ο ρατσισμός συνήθης και κοινή υπόθεση.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο κ. Ερντογάν χθες τα μεσάνυχτα μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο είπε πως μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου θα αναθεωρηθεί η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης και δύναται να αρθεί.

Το αυτό τόνισε σήμερα και ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μεχντί Εκέρ.

Αυτός πρόσθεσε ότι εφόσον δεν υφίσταται λόγος η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μπορεί να αρθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή