G7:Πρόταση Γιούνκερ σε Τραμπ για την επίλυση της «μάχης» των δασμών

G7:Πρόταση Γιούνκερ σε Τραμπ για την επίλυση της «μάχης» των δασμών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσέφερε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να γίνει μια κοινή αξιολόγηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ προς βοήθεια επίλυσης της διαμάχης για τους δασμούς που επέβαλε η Ουάσινγκτον στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμίνιου, οι οποίοι η Ένωση πιστεύει ότι βασίζονται σε παρερμηνεία των εμπορικών δεδομένων.

Η προσφορά του Γιούνκερ έγινε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών των ηγετών των χωρών της G7 στον Καναδά, δήλωσε ένας αξιωματούχος, με γνώση των συζητήσεων.

«Ντόναλντ, είμαι έτοιμος να έρθω στην Ουάσινγκτον το ταχύτερο δυνατό να κάνουμε μια κοινή αξιολόγηση. Θέλω αυτά τα ζητήματα να επιλύονται με φιλικό τρόπο», δήλωσε ο Γιούνκερ, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρόεδρος της Επιτροπής έλαβε ένα νεύμα αποδοχής ως απάντηση.

«Πιστεύω ότι θα εκδοθεί τελικό ανακοινωθέν» δηλώνει ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ενθαρρυντικός για την πρόοδο των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά σε μια διμερή συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στη σύνοδο κορυφής των G7 στο Λα Μαλμπέ.

«Η σχέση μας είναι πολύ καλή», δήλωσε ο Τραμπ, αστειευόμενος με τον Τριντό για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για την NAFTA.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι πιστεύει ότι θα υπάρξει ένα κοινό ανακοινωθεί μετά τη σύνοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή