Τα άγνωστα προνόμια των μισθοδοτικών λογαριασμών

Τα άγνωστα προνόμια των μισθοδοτικών λογαριασμών

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλο αριθμό προσφορών, μεταξύ των οποίων και δωρεάν ταξίδια, διεκδικούν οι τράπεζες το δικαίωμα να έχουν μισθοδοτικούς λογαριασμούς των συναλλασσομένων.

«Ενας μισθοδοτικός λογαριασμός αποτελεί για μια τράπεζα τη μεγαλύτερη πηγή δυνητικών εσόδων στον τομέα της λιανικής τραπεζικής, καθώς μέσω των σταυροειδών πωλήσεων μπορεί να διαθέσει στον κάτοχο του λογαριασμού το σύνολο των προϊόντων μιας τράπεζας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την κερδοφορία της. Ο ανταγωνισμός στον τομέα αυτό θα ενταθεί προς όφελος των μισθωτών», αναφέρει στην «Κ» διευθυντικό στέλεχος συστημικής τράπεζας.

«Ενας ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός μισθωτών δεν γνωρίζει και δεν χρησιμοποιεί τα προνόμιά του, με αποτέλεσμα σε ετήσια βάση το χρηματικό ποσό που χάνει να μην είναι διόλου αμελητέο», τονίζει το τραπεζικό στέλεχος, επισημαίνοντας ότι όλοι οι μισθωτοί θα πρέπει αναλυτικά να ενημερωθούν σε βάθος για τα προνόμια που δίνουν οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί.

Τι προσφέρουν όμως οι μισθοδοτικοί λογαριασμοί; Οφελος από 500 μέχρι 2.000 ευρώ τον χρόνο.

Στον τομέα των επιτοκίων καταθέσεων, εάν και έχουν υποχωρήσει γενικότερα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, οι μισθοδοτικοί λογαριασμοί εξακολουθούν να έχουν σημαντικά υψηλότερα επιτόκια από τους απλούς καταθετικούς λογαριασμούς, προσφέροντας τη δυνατότητα κάποιων αποδόσεων στην περίπτωση που διατηρείται ένα υπόλοιπο.

Στα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, ανάλογα πάντα με την τράπεζα και την κατηγορία του μισθοδοτικού λογαριασμού, σε συνδυασμό με το προφίλ του πελάτη, το επιτόκιο μπορεί να μειωθεί κατά περίπου μία μονάδα στο στεγαστικό και 3,4 μονάδες στο καταναλωτικό δάνειο. Επίσης, παρέχεται έκπτωση μέχρι και 50% στα έξοδα δανείου ή σε ορισμένες περιπτώσεις δίνεται και χωρίς επιβαρύνσεις.

Στις πιστωτικές κάρτες η ετήσια συνδρομή τις περισσότερες φορές είναι δωρεάν, ενώ μείωση του επιτοκίου μπορεί να φθάσει και σε μεγαλύτερα επίπεδα με την πάροδο του χρόνου και τη συνεπή αποπληρωμή, ακόμη και επτά μονάδες κάτω από το τρέχον επιτόκιο της αγοράς. Σημαντικά οφέλη απολαμβάνουν οι συναλλασσόμενοι από τη χρήση των προγραμμάτων επιβράβευσης των χρεωστικών καρτών.

Μέσω των μισθοδοτικών λογαριασμών προσφέρονται σημαντικές εκπτώσεις και καλύτερες τιμολογήσεις σε μια μεγάλη σειρά προϊόντων τραπεζοασφαλιστικών που καλύπτουν το σύνολο των αναγκών μιας οικογένειας στον τομέα των ασφαλιστικών προϊόντων. Στις υπηρεσίες προσφέρεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα αυτόματων πληρωμών και χρήση όλων των εναλλακτικών δικτύων με μικρότερες χρεώσεις στις συναλλαγές.

Οπως αναφέρουν στην «Κ» τραπεζικά στελέχη, ένας μέσος μισθωτός μπορεί να κερδίσει από την εκμετάλλευση όλων των προνομίων που δίνονται μέσω ενός μισθοδοτικού λογαριασμού από 500 μέχρι 2.000 ευρώ τον χρόνο, ποσό διόλου αμελητέο για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση σημαντικού μέρους των μισθωτών. Τα μεγάλο ποσό αφορά μισθωτούς που θα ζητήσουν και θα λάβουν δάνειο και δεν θα επιβαρυνθούν με έξοδα κ.λπ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για ορισμένες κατηγορίες μισθωτών, όπως για παράδειγμα οι ένστολοι αλλά και ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών με τις οποίες οι τράπεζες προχωρούν σε συμφωνίες για τις μισθοδοσίες, τα προνόμια είναι ακόμη μεγαλύτερα τόσο όσον αφορά τα οικονομικά οφέλη όσο και το εύρος των παρεχόμενων προϊόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή