Η φωτογραφία της Μέρκελ απέναντι στον Τραμπ που «μαρτυρά» το κλίμα στη Σύνοδο των G7

Η φωτογραφία της Μέρκελ απέναντι στον Τραμπ που «μαρτυρά» το κλίμα στη Σύνοδο των G7

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία φωτογραφία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά στον Καναδά, αποτυπώνει το κλίμα που επικρατούσε.

Σε αυτή διακρίνεται η Καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ να κάθεται όρθια μαζί με άλλους ηγέτες. Ακριβώς δίπλα της στέκεται ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρον. Μάλιστα η Μέρκελ έχει ακουμπήσει δυναμικά τα χέρια της στο τραπέζι, κίνηση που ίσως μαρτυρά την ένταση της στιγμής. 

Απέναντί τους, βρίσκεται ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει σταυρωμένα τα χέρια του και το πρόσωπό του δείχνει μία έκπληξη.

 

 

Η Σύνοδος της G7 επιβεβαίωσε τις "ρωγμές" ανάμεσα στον Τραμπ και τους υπόλοιπους ηγέτες, με τον Αμερικανό πρόεδρο να θέλει να υπαγορεύσει τη δική του ατζέντα, θέτοντας το θέμα της συμμετοχής της Ρωσίας αλλά και αποχωρώντας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για την Κλιματική Αλλαγή.

Πάντως, η φωτογραφία που διέρρευσε το επιτελείο της Αγκελα Μέρκελ δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το κλίμα των συνομιλιών αλλά και για τις σχέσεις τον ηγετών με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή