Τηλεφωνική συνομιλία Μουν Τζε Ιν – Τραμπ ενόψει της ιστορικής συνάντησης

Τηλεφωνική συνομιλία Μουν Τζε Ιν – Τραμπ ενόψει της ιστορικής συνάντησης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μίλησε σήμερα στο τηλέφωνο με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, μια ημέρα πριν από την ιστορική συνάντηση κορυφής που θα έχει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου της Νότιας Κορέας.

Το προεδρικό γραφείο, γνωστό ως Κυανός Οίκος, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά ανέφερε σε δήλωσή του πως θα ενημερώσει αργότερα για την τηλεφωνική συνδιάλεξη ανάμεσα στους ηγέτες των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα αποπυρηνικοποίησης.

Ο Τραμπ βρίσκεται στη Σιγκαπούρη όπου αύριο θα συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια σύνοδο κορυφής που έχει σκοπό να πειστεί ο Κιμ να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Yonhap, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε Ιν δήλωσε σήμερα πως η επικείμενη σύνοδος κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας θα σημάνει μόνο την έναρξη μιας «μακράς διαδικασίας».

«Η βαθιά ριζωμένη εχθρική σχέση και το θέμα με τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας δεν μπορούν να επιλυθούν μόνο με μια πράξη σε μια συνάντηση μεταξύ ηγετών», είπε ο Μουν σε εβδομαδιαία συνάντηση που είχε με ανώτατους συμβούλους του.

«Ακόμη και μετά την έναρξη του διαλόγου από τους δύο ηγέτες, θα χρειαστούμε μια μακρά διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έναν χρόνο, δύο χρόνια ή και περισσότερο ακόμη προκειμένου να επιλυθούν πλήρως τα θέματα», πρόσθεσε ο Μουν.

Ωστόσο ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος εξέφρασε αισιοδοξία λέγοντας: «Τρέφω τόσο την προσδοκία όσο και την ελπίδα πως η αυριανή συνάντηση κορυφής θα είναι μια επιτυχία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή