Κλιμάκωση των εφόδων για Κουφοντίνα

Κλιμάκωση των εφόδων για Κουφοντίνα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνώριμα στην αστυνομία είναι 17 από τα 20 μέλη του «Ρουβίκωνα» που αποπειράθηκαν να εισβάλουν χθες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς έχουν προσαχθεί ή συλληφθεί στο παρελθόν σε άλλες δράσεις της αναρχικής συλλογικότητας.

Αστυνομικές δυνάμεις τούς μπλόκαραν, χθες, στις 8 το πρωί στην κεντρική πύλη του υπουργείου και τους συνέλαβαν. Προηγουμένως, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν πετάξει τρικάκια συμπαράστασης στον καταδικασθέντα για την εγκληματική του δράση στη «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ζητάει να του χορηγηθεί άδεια από τις φυλακές. Σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απείθεια, διέγερση και διατάραξη συγκοινωνιών. Μεταξύ των 20 συλληφθέντων, οι τέσσερις ανήκουν στα παλαιότερα μέλη της ομάδας. Η ΕΛ.ΑΣ. ήταν προετοιμασμένη για επικείμενη έφοδό τους και είχαν επεξεργαστεί σενάρια απόπειρας εισβολής της συλλογικότητας τόσο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αντίστοιχες ενέργειες υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα έγιναν, χθες, στον Βόλο και στη Θεσσαλονίκη. Στη θεσσαλική πόλη, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατέλαβαν τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Θεσσαλονίκη τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Χθες το απόγευμα, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν μοτοπορεία από τα Εξάρχεια μέχρι το Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Εκτίμηση των αστυνομικών αρχών είναι ότι θα υπάρξει κλιμάκωση παρόμοιων δράσεων τις επόμενες ημέρες.

Η δίκη των 12

Σήμερα, οκτώ μήνες μετά την εισβολή τους σε γραφείο γιατρού στον «Ευαγγελισμό», τον οποίο κατηγόρησαν ότι χρηματίζεται από ασθενείς και απείλησαν ότι θα του σπάσουν το κεφάλι, 12 μέλη του «Ρουβίκωνα» αναμένεται να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Κατηγορούνται για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, παράνομη βία από κοινού και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Πέρα από το περιστατικό με τον γιατρό, τους αποδίδονται ακόμη η εισβολή σε χώρο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και στο υπουργείο Οικονομίας, οι φθορές στην κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή και στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, οι φθορές στα γραφεία της εταιρείας Turkish Airlines και η επίθεση με μπογιές στα δικαστήρια της Λάρισας. Επειτα από αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για συνένωση των δικογραφιών με τις δράσεις του «Ρουβίκωνα», η αστυνομία είχε ετοιμάσει στις αρχές Ιανουαρίου σχετικό φάκελο στον οποίο περιλαμβάνονταν 12 δικογραφίες από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ενώ γινόταν αναφορά και σε 87 ενέργειες της αναρχικής συλλογικότητας.

«Η πραγματικότητα με τον “Ρουβίκωνα” είναι ότι στις περιπτώσεις που παραβαίνουν τον νόμο συλλαμβάνονται, εφαρμόζεται ο νόμος. Υπάρχουν γύρω στις 120 συλλήψεις μελών του “Ρουβίκωνα” για διάφορες παραβάσεις», ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις του στο «ραδιόφωνο 247» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή