Τζ. Κόντε: Δεν θα δεχθούμε υποκριτικά μαθήματα από τη Γαλλία στο μεταναστευτικό

Τζ. Κόντε: Δεν θα δεχθούμε υποκριτικά μαθήματα από τη Γαλλία στο μεταναστευτικό

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση της ιταλικής κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος ζήτησε από τη Ρώμη να επανεξετάσει τη στάση της μετά την άρνηση της τελευταίας να δεχθεί το πλοίο Aquarius με περισσότερους από 600 μετανάστες κοντά στη Σικελία. 

«Δεν θα δεχθούμε υποκριτικά μαθήματα από τη Γαλλία στο μεταναστευτικό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε. Κατηγόρησε επίσης τη Γαλλία για κυνισμό, λέγοντας ότι «ανέκαθεν προτιμούσε να κοιτάζει από την άλλη πλευρά όταν πρόκειται για τέτοια θέματα».

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, ο οποίος ανέφερε ότι «οι ΜΚΟ είπαν ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί το πλοίο για να φθάσει στη Βαλένθια θα είναι πολύς, λαμβάνοντας υπόψη την ανθρωπιστική κατάσταση εν πλω». «Το πλοίο βρίσκεται 25 ναυτικά μίλια μακριά από το λιμάνι της Σικελίας και 27 ναυτικά μίλια από τη Μάλτα και ζητούμε επισήμως από τις ιταλικές αρχές να αναθεωρήσουν τη στάση τους», προσέθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή