Τούρτα σοκολάτα με κεράσια

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 50΄, Αναμονή: 5 ώρες

Υλικά για 10 μερίδες

  • 1 έτοιμη σοκολατένια βάση για τούρτα (χρησιμοποιούμε τη μία από τις τρεις βάσεις που διαθέτει η συσκευασία)
  • 150 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 180 γρ. (λίγο λιγότερο από 1 κούπα) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 360 γρ. (περίπου 1 + 3/4 κούπας) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (πολύ κρύα)
  • 15 κεράσια

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σπασμένη κουβερτούρα.

Αδειάζουμε τα 180 γρ. κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία της.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τα 360 γρ. κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή και να γίνει μια απαλή σαντιγί.

Μόλις χλιαρύνει αρκετά η σοκολάτα, αλλά πριν κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης.

Σε ένα τσέρκι 24 εκ., που έχουμε ακουμπήσει πάνω σε μια ίσια πιατέλα, τοποθετούμε την έτοιμη σοκολατένια βάση και από πάνω αδειάζουμε τη μους σοκολάτας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί η μους.

Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε την τούρτα και τη βάζουμε σε μια πιατέλα. Το τσέρκι αφαιρείται εύκολα, αν πρώτα το ζεστάνουμε με πιστολάκι για τα μαλλιά. Γαρνίρουμε με τα κεράσια.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή