Ιβάνοφ: Επιζήμια η συμφωνία, δεν θα την υπογράψω

Ιβάνοφ: Επιζήμια η συμφωνία, δεν θα την υπογράψω

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η θέση μου είναι τελική, δεν θα υποστηρίξω και δεν θα υπογράψω αυτό το επιζήμιο κείμενο συμφωνίας».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στο διάγγελμά του, μια ημέρα μετά την επικύρωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό της γείτονος, μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι δείγμα πατριωτισμού να μη μας ενδιαφέρει η μειονότητα; Είναι δείγμα πατριωτισμού η Ελλάδα να πάρει ό,τι ζήτησε και εμείς τίποτα; Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να υποστηρίξουν την υπογραφή μιας επιζήμιας συμφωνίας», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Ιβάνοφ. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, η οποία διήρκησε μόλις δύο λεπτά σημειώσε:

«Τους είπα ότι αυτή είναι προσωπική τους συμφωνία. Είναι η απόφασή τους, με δική τους ευθύνη. Πρόκειται για μία απαράδεκτη συμφωνία που παραβιάζει τους νόμους και το Σύνταγμα».

«Η συμφωνία δεν έχει νομική ασφάλεια και εγγυήσεις από την πλευρά της "Μακεδονίας".Αυτό που έκανε η Ελλάδα στους "Μακεδόνες" που ζουν στην Ελλάδα θέλει τώρα να το επαναλάβει με τους "Μακεδόνες" της "Μακεδονίας". Θα προσπαθήσω για μια λύση που θα είναι αποδεκτή από όλους τους πολίτες της "Μακεδονίας". Οι πολίτες δεν θα πρέπει να φοβούνται. Η απόφασή μου είναι τελική και δεν θα εκφοβιστώ από απειλές και εκβιασμούς», πρόσθεσε.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή