Κορυφώνεται η μάχη στη Βουλή – Μετά τις 3.00 μ.μ οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Κορυφώνεται η μάχη στη Βουλή – Μετά τις 3.00 μ.μ οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή της προβλεπόμενης, από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, ψηφοφορίας ολοκληρώνεται το απόγευμα η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

H ΝΔ, η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής. Η Ένωση Κεντρώων συναρτά τη στάση της από το αν η ΝΔ θα δεσμευτεί τώρα ότι θα ανατρέψει τη συμφωνία, ενώ το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από τη συζήτηση. Όσον αφορά στη Χ.Α, μετά το παραλήρημα Μπαρμπαρούση, της έχει επιβληθεί το μέτρο της στέρησης λόγου. Διατηρεί όμως το δικαίωμα να παρίσταται στην ψηφοφορία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης πρότεινε η ψηφοφορία, επί της προτάσεως δυσπιστίας, να ξεκινήσει κοντά στις 18:30 κάτι που σημαίνει ότι οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του Υπ. Εξωτερικών αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 3.00 το μεσημέρι. Γύρω στις 2.30 αναμένεται και η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Μέχρι στιγμής το λόγο έχουν λάβει 115 βουλευτές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή