Μητσοτάκης: «Οχι» στην πρόταση δυσπιστίας ισοδυναμεί με «ναι» στη συμφωνία

Μητσοτάκης: «Οχι» στην πρόταση δυσπιστίας ισοδυναμεί με «ναι» στη συμφωνία

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για ρεσιτάλ υποκρισίας, εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο αρχηγός της ΝΔ ξεκινώντας την ομιλία υποστήριξε ότι είναι χρέος της ΝΔ να πράξει ότι είναι αναγκαίο προκειμένου, όπως τόνισε, να δοθεί τέλος στην ανεύθυνη πορεία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Είναι χρέος μας να κάνουμε ότι μπορούμε για να σας σταματήσουμε και οι εκλογές να βάλουν ένα τέλος στην ανεύθυνη πορεία σας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιπροσθέτως, έστρεψε τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Θα είστε ο πρωθυπουργός που είπατε ναι σε όλα όσα οι προκάτοχοί σας είπαν όχι», υπογράμμισε ενώ επεσήμανε πως η πρόταση δυσπιστίας ενεργοποιήθηκε από τη ΝΔ προκειμένου να τεθούν όλοι οι βουλευτές προ των ευθυνών τους.

Με τη συμφωνία το κράτος των Σκοπίων παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά ο λαός του όχι. Oι κάτοικοι του θα ονομάζονται Μακεδόνες και θα λένε ότι μιλούν την Μακεδονική γλώσσα. Καταλαβαίνετε τί πάτε να κάνετε, κ. Τσίπρα; Το ανέχεστε εσείς οι βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας;τόνισε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στους βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας και προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα.

Τόνισε δε, πως ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας έιναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας που επίκειται να υπογράψουν Τσίπρας-Ζάεφ. «Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ αύριο. Ψηφίζοντας όχι βγάζετε, η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά, ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Εσείς θα φύγετε από την εξουσία, η συμφωνία που φέρατε θα είναι χωρίς επιστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ επιπροσθέτως υποστήριξε: «Όλοι εσείς που θα ψηφίσετε όχι στην πρόταση δυσπιστίας ψηφίζετε ναι στη νομική κατοχύρωση των γειτόνων μας όχι να αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι ως Μακεδόνες, αλλά να αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες από όλους. Και από την Ελλάδα. Υποχρεωτικά».

Ο κ. Μητσοτάκης  κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, για πολιτική υποκρισία. Πραγματοποίησε αναφορά σε προγενέστερες δηλώσεις του, στις οποίες είχε επισημάνει πως: «ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας». «Έχουν περάσει κι άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα. Όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει για τον κ. Καμμένο μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους της πολιτικής», τόνισε δηκτικά ο αρχηγός της ΝΔ.

«Όλοι μας παίρνουμε τις αποφάσεις μας και θα κριθούμε γι' αυτές, εσείς κ. Τσίπρα υπογράφετε μία συμφωνία που συνιστά μείζονα εθνική υποχώρηση και εγώ προσπαθώ να το αποτρέψω, εγώ έχω ήσυχη την συνείδησή μου. Τα καλά λόγια που ακούτε από το εξωτερικό θα έπρεπε να σας κάνουν να ανησυχείτε», τόνισε ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως είναι ανησυχητικό το γεγονός πως χρονικά συνέπεσαν δύο θέματα τόσο κρίσιμα θέματα για την Ελλάδα, δηλαδή αυτό της ψήφισης του «τέταρτου μνημονίου», όπως το χαρακτήρισε, σε συνδυασμό με το Σκοπιανό, ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα.

«Το τέταρτο μνημόνιο και η συμφωνία για το Σκοπιανό, ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας. Προειδοποιώ ότι το να υπογραφεί η συμφωνία καθιστά δύσκολη την αποτροπή των συνεπειών της στο μέλλον», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως σύντομα οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν στα διλήμματα που τίθενται και θα προσέλθουν στις κάλπες. «Αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα από αυτή την κυβέρνηση που πρέπει να φύγει», συμπλήρωσε, τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή