Συρία: Περιπολίες στα περίχωρα της Μανμπίτζ ξεκίνησαν ο τουρκικός και ο αμερικανικός στρατός

Συρία: Περιπολίες στα περίχωρα της Μανμπίτζ ξεκίνησαν ο τουρκικός και ο αμερικανικός στρατός

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτικές περιπολίες στα περίχωρα της πόλης Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία, με την είσοδο των τουρκικών δυνάμεων στην πόλη να είναι προγραμματισμένη να γίνει βήμα βήμα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Παράλληλα, ανεξάρτητες περιπολίες έχει ξεκινήσει και ο αμερικανικός στρατός στην περιοχή, γνωστοποίησαν σήμερα με ανακοίνωση τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη νότια επαρχία της Αττάλειας, ο Τσαβούσογλου επισήμανε ότι η Μάνμπιτζ θα εκκαθαριστεί όσο το δυνατόν συντομότερα από τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), οργανώσεις που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

Τουρκία και ΗΠΑ προσυπόγραψαν έναν οδικό χάρτη με στόχο την απόσυρση των Κούρδων ανταρτών από τη Μάνμπιτζ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ενώ συμφώνησαν να αναλάβουν από κοινού την ασφάλεια της πόλης.

Σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο τουρκικός στρατός ανέφερε ότι οι τουρκικές και αμερικανικές περιπολίες διεξάγονται ανεξάρτητα η μία από την άλλη κατά μήκος της περιοχής μεταξύ της Μάνμπιτζ και των περιοχών που έχουν περάσει υπό τουρκικό έλεγχο μετά την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή