Μήνυση κατά Κοτζιά προανήγγειλε ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδoς

Μήνυση κατά Κοτζιά προανήγγειλε ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδoς

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τον όρο «Μακεδονία» προτίθεται να καταθέσει ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδoς κ. Βάκης Τσιομπανίδης.

«Από την αρχή αποφασίσαμε ότι δεν συμφωνούμε με την παράδοση του ονόματος "Μακεδονία". Ψάχνοντας να βρούμε κάποιους νόμιμους τρόπους αντίδρασης βρήκαμε ότι υπάρχει μια απόφαση του Αρείου Πάγου η απόφαση 1448 του 2009 της οποίας εισηγήτρια είναι η Βασιλική Θάνου. Η απόφαση αυτή λέει ότι δεν μπορεί να υπάρχει ο όρος "Μακεδονία", "μακεδονικό", "μακεδονική" για το κρατίδιο των Σκοπίων. Πρόκειται για παράβαση απόφασης ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο συνεπάγεται εσχάτη προδοσία, παράβαση καθήκοντος και απιστία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιομπανίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Είμαστε υποχρεωμένοι ως Ελληνες να πράξουμε το καλύτερο για την πατρίδα μας. Η υπογραφή μάς δεσμεύει ως ελληνικό κράτος, βλέπουμε ότι μια χώρα η οποία γέννησε τη Δημοκρατία δεν πήγε καν σε δημοψήφισμα, ενώ στα γειτονικά Σκόπια, πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο, θα περάσει από το κοινοβούλιο και θα γίνει και δημοψήφισμα. Θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει όλοι οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι «ο κόσμος βράζει, ειδικά στη Μακεδονία και στη Θράκη αισθάνεται προδωμένος».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή