Στο Λούβρο το νέο βιντεοκλίπ των Μπιγιονσέ και Τζέι Ζι (βίντεο)

Στο Λούβρο το νέο βιντεοκλίπ των Μπιγιονσέ και Τζέι Ζι (βίντεο)

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Πάνω από την τέχνη, πάνω από τη μουσική, αυτό που λατρεύουν οι διανοούμενοι σε αυτήν την πόλη είναι το κουτσομπολιό. Ετσι, πρέπει να αναγνωρίσουμε στη Μπιγιονσέ και τον Τζέι Ζι ότι έκαναν τη σωστή επιλογή. Επομένως, το πρώτο ζευγάρι της αμερικανικής ποπ δεν κατάφερε απλώς να επιβάλει ομερτά στους στιχουργούς, μουσικούς, παραγωγούς και τεχνικούς που το βοήθησαν να ολοκληρώσει το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Ολα είναι αγάπη» (Everything Is Love), αλλά πέτυχαν να εξασφαλίσουν τη σιωπή των μανδαρίνων του μεγαλύτερου μουσείου του Παρισιού σχετικά με το βιντεοκλίπ, το οποίο γυρίστηκε στο εσωτερικό του Λούβρου.

Το βιντεοκλίπ για το σινγκλ «Apes**t» δείχνει την Μπιγιονσέ, τον σύζυγό της και τους χορευτές να απαγγέλλουν στίχους μπροστά από την πυραμίδα του Πέι και να δημιουργούν σχηματισμούς μπροστά από τη Στέψη του Ναπολέοντα του Νταβίντ.

Είναι ένα τραγούδι-πυροτέχνημα και από την οπτική ενός κριτικού πιο σύνθετο και ευφυές από ό,τι άλλες αντίστοιχες δουλειές τους σε μουσεία και γκαλερί, όπως η παρωδία της Μαρίνα Αμπράμοβιτς από τον Τζέι Ζι με τίτλο «Πικάσο μπέιμπι». Πάντως, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Οσοι ισχυρίζονται ότι μόνο η Κουίν Μπι, όπως αποκαλούν την Μπιγιονσέ, έχει τα χρήματα και το κύρος να «ιδιωτικοποιήσει» το μεγαλύτερο μουσείο της Ευρώπης, ψεύδονται. Δεν υπάρχει τίποτα σπάνιο σε αυτό.

Περίπου 500 γυρίσματα γίνονται κάθε χρόνο στο Λούβρο. Από τη συνέχεια των «Πενήντα αποχρώσεων του γκρι», μέχρι τα «Στρουμφάκια 2», η λογική είναι ότι ταινίες και τηλεοπτικά γυρίσματα αποτελούν απαραίτητο εργαλείο μάρκετινγκ για το Λούβρο. Nα σημειωθεί ότι το 2015 η ανώτατη τιμή ενοικίασης ήταν 17.500 δολάρια για μια ολόκληρη ημέρα γυρισμάτων. Υπάρχουν δωμάτια ξενοδοχείων στο Παρίσι που στοιχίζουν περισσότερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή