Εξήντα μετανάστες πνίγηκαν ανοιχτά της Λιβύης

Εξήντα μετανάστες πνίγηκαν ανοιχτά της Λιβύης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι πνίγηκαν την περασμένη εβδομάδα στα ανοιχτά της Λιβύης μετά το ναυάγιο ενός φουσκωτού που μετέφερε μετανάστες, σύμφωνα με όσα αφηγήθηκαν οι επιζώντες σήμερα σε διασώστες στη Σικελία.

Εθελοντές της οργάνωσης «Γιατροί για τα ανθρώπινα δικαιώματα» (Medu) που βρίσκονταν στο Ποτσάλο της Σικελίας όταν έφτασε εκεί το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Diciotti, μίλησαν με τους διασωθέντες του ναυαγίου σήμερα.

Σύμφωνα με όσα είπαν, το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν μετέφερε 117 ανθρώπους αλλά μόνο οι 40 από αυτούς σώθηκαν, κάτι που σημαίνει ότι οι αγνοούμενοι είναι περίπου 70.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) από την πλευρά τους έκαναν λόγο για 60 αγνοούμενους, βασιζόμενοι επίσης σε καταθέσεις των επιζώντων.

Μέχρι στιγμής οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί από εκπροσώπους της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που ήταν παρόντες στο Ποτσάλο όταν έφτασε εκεί το ιταλικό σκάφος το οποίο μετέφερε συνολικά 500 μετανάστες που σώθηκαν σε διάφορες επιχειρήσεις στη θάλασσα.

Οι 40 διασώθηκαν από ένα αμερικανικό πλοίο, το Trenton, το πλήρωμα του οποίου περισυνέλεξε επίσης 12 πτώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή