Καμμένος: Συντριπτική η απάντηση στην Τουρκία

Καμμένος: Συντριπτική η απάντηση στην Τουρκία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζει ότι «αν τολμήσει οποιαδήποτε στιγμή να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, η απάντηση θα είναι συντριπτική», δήλωσε χθες από τη Λάρνακα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη.

Οι δύο πλευρές είχαν εκτεταμένες συνομιλίες, με τη συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη και του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ηλία Λεοντάρη. Επιτελείς και πολιτικοί επισκέφθηκαν τη ναυτική και την αεροπορική βάση του νησιού και συζήτησαν για τις δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσης των κοινών δραστηριοτήτων τους, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της συνεργασίας και με το Ισραήλ. Ο κ. Καμμένος δήλωσε, ακόμα, ότι «ο αμυντικός χώρος του έθνους είναι κοινός και περιλαμβάνει τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου μαζί». Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρθηκε και στη συνέχιση της φυλάκισης των δύο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, γεγονός που, όπως είπε, είναι «τρανή απόδειξη ότι εκείνος που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, που παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες, που παραβιάζει τους όρους της Δημοκρατίας είναι η Τουρκία».

Ο κ. Αγγελίδης, από την πλευρά του, είπε ότι η Τουρκία ακολουθεί αλλοπρόσαλλη πολιτική, καθώς αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της και παράλληλα προβάλλει αξιώσεις στο Αιγαίο. Και πρόσθεσε πως Αθήνα και Λευκωσία «συντάσσονται στον κοινό αγώνα μαζί με τους εταίρους τους ενάντια σε οτιδήποτε απειλεί την ασφάλεια και την ίδια την ύπαρξη των δημοκρατικών κοινωνιών και του σύγχρονου πολιτισμού τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή